Hyundai Elantra dobila prestižnu nagradu "Autobest 2012"

Hyundai Elantra je od strane Autobest organizacije u veoma oštroj konkurenciji osvojila prvo mesto i nagradu ''Autobest 2012''. Hyundai Elantra je osvojila ukupno 839 poena, iza nje se nalazi Ford Focus sa 758 poena a na trećem mestu je Chervolet Aveo sa ukupno 744 poena. 

''Elantra predstavlja pravi izraz nove  strategije Hyundai Motor Company koja glasi –„Novi način razmišljanja, nove mogućnosti“. Elantra predstavlja „modern premium“ ponudu prosečnom kupcu ne samo u regionu nego i u celoj Evropi. Pruža pravo uživanje u vožnji, lepo izgleda i odlikuje se visokim kvalitetom enterijera i impresivnim komforom prtljažnika. Najbolja ponuda automobila ovog trenutka u Evropi.''-konstatovao je gospodin IIia Seliktar predsednik  Autobest-a.

Autobest je nezavisna organizacija koju sačinjavaju ugledni novinari iz više zamalja /međunarodni žiri/ čiji je prevashodni cilj  izbor automobila koji predstavlja najbolju kupovinu za savremenog kupca. Ove godine, članovi  Autobest žirija dolaze iz 15 zemalja u regionu što znači da predstavljaju tržište koje čini više od 300 miliona ljudi. Svaki član žirija je dugogodišnji auto-moto novinar sa izgrađenim ugledom u svojoj zemlji. Autobest je drugi po veličini nezavisni auto-moto žiri u Evropi.

Prilikom izbora automobila koji će poneti titulu ’’Autobest’’ pobednika, svaki auto je od strane žirija  vrednovan po 13 kiterijuma od kojih svaki nosi određeni broj bodova i svaki ima različitu važnost pri završnom glasanju i sabiranju poena.

Najvažniji je kriterijum cene koji nosi 60 od ukupnih 240 poena.

Kriterijumi koji predstavljaju specifičnost pojedinih zemalja kao što su: razvijenost, kvalitet distributivne mreže, servisna mreža,  dostupnost rezervnih delova, potrošnja, višestruka upotrebljivost, kapacitet prtljažnika, ocenjuju se pojedinačno sa po 20 poena. Ostali kriterijumi koji su zajednički za sve evropske zemlje, kao što su: nove tehnologije, dinamičnost, ekološke karakteristike, lakoća upravljanja su manje važni. Dizajn se ocenjuje sa 30 poena jer je ovo kriterijum koji postaje sve više bitan za kupce.

Poštujući tradiciju, Autobest manifestacija se svake godine održava u drugoj zemlji. Prošle godine, domaćin je bila Rumunija, a ove godine Srbija.  

Ovako prestižno priznanje za Hyundai brend predstavlja veliki podstrek da i u godinama koje dolaze prizvodi automobile vrhunskog kvaliteta i pristupačnih cena.    

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.