Kona Electric osvojila priznanje "Najbolji mali porodični automobil" u kategoriji električnih vozila koje dodeljuje Top Gear
  1. Kona Electric je osvojila naziv “Best Small Family Car” u kategoriji električnih vozila, koje Top Gear prvi put dodeljuje u ovoj kategori.
  2. Nakon pređenih 1.600 kilometara kroz 9 zemalja za manje od 24 sata - Kona EV je razbila mit da se ne može daleko putovati električnim automobilom

24. april 2020. - Kona Electric proglašena je “Najboljim malim porodičnim automobilom” na prvoj dodeli nagrade u kategoriji “TopGear Electric Awards”, nakon što je prešla put od 1600 kilometara kroz 9 evropskih zemalja. Potpuno električni SUV Hyundai Motor kompanije nije osvojio nagradu samo zbog svoje efikasnosti i sposobnosti da pređe velike distance, već i zbog svojih performansi. Vožnja u trajanju od 24 sata dogodila se u decembru 2019. godine, a glavni urednik magazina BBC TopGear Charlie Turner koristio je evropsku mrežu brzih punjača za snabdevanje vozila Kona Electric od 316kVh, odlučivši se za punjenje samo 80% kapaciteta baterije, kako bi optimizovao vreme vožnje. Ukupno je posetio 9 zemalja. Putovanje dugo 1.600 km počelo je u Češkoj i nastavilo se kroz Nemačku, Austriju, Švajcarsku, Lihtenštajn, Francusku, Luksemburg, Belgiju i Holandiju. Charlie Turner je rekao: „Dok se nalazimo u izolaciji, sloboda putovanja kroz toliko zemalja je stvar dalekih snova. Nema dileme o tome da će električni automobili postati budućnost automobilizma, dokazali smo da automobili poput Kona Electric mogu prevladati nepoverenje u mogući broj pređenih kilometara na dužim relacijama.”

Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik marketinga i brenda Hyundai Motor Europe, rekao je: „Nakon lansiranja 2018. godine, Kona Electric nastavila je da se izdvaja kao pristupačan automobil sa nultom emisijom, kombinujući praktičnost sa velikim dometom i performansama. Oduševljeni smo što je TopGear dodelio priznanje Koni Electric, čime se nastavlja niz osvojenih priznanja za ovaj izvanredan automobil. " Kompletna priča o epskoj vožnji Kona Electric-a kroz Evropu objavljena je u britanskom izdanju časopisa TopGear.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.