Najboljoj školi Hyundai H-1 kombi za prevoz putnika! Hyundai Auto Beograd nastavlja dugoročnu akciju, započetu 2008. godine, posvećenu povećanju bezbednosti dece u saobraćaju

''Znanje i bojice za bezbedne ulice''

 U februaru 2011. godine Hyundai Auto Beograd je, u saradnji sa Ministrastvom unutrašnjih poslova, nastavio akcije započete pre tri godine organizacijom jedne od najvećih akcija posvećenih povećanju bezbednosti dece u saobraćaju na teritoriji Srbije – ''Znanje i bojice za bezbedne ulice''. Cilj akcije je da se skrene pažnja javnosti na problem bezbednosti dece u saobraćaju i da se deci učesnicima akcije približi ova veoma bitna tema kako bi broj povređene dece u saobraćajnim nesrećama u narednom periodu bio što manji.

U akciju ''Znanje i bojice za bezbedne ulice'' u 2011. godini uključeno je preko 2.000 dece, učenika nižih razreda iz 20 škola u sedam gradova Srbije, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Jagodini, Zrenjaninu i Čačku.

Organizuje se takmičenja u poznavanju saobraćajnih propisa između učenika 20 škola na celoj teritoriji Srbije. U akciji učestvuju deca uzrasta od prvog do četvrtog razreda jer je prema istraživanjima ovaj uzrast najugroženiji u saobraćaju. Akcija se sastoji iz 4 segmenta i obuhvata školsko takmičenje, opštinska takmičenja, međugradska takmičenja i finalno takmičenje najboljih škola. 

Prvi nivo takmičenja je održan u toku februara ove godine i u njemu je učestvovalo po 100 dece iz 20 škola u Srbiji, ukupno 2.000 dece. Deca trećeg i četvrtog razreda pokazala su veliki uspeh na testovima koji imaju za cilj povećanje znanja o bezbednosti u saobraćaju, a deca prvog i drugog razreda su likovnim radovima na temu bezbednosti u saobraćaju po unapred zadatim temama, pokazala svoje poznavanje osnovnih pravila saobraćaja ali i kreativnost. Takmičenje u svim školama će se obavljati prema unapred utvrđenim Pravilima. Testove i ostale materijale potrebne za takmičenje radili su stručnjaci iz Saobraćajne škole iz Beograda kako bi maksimalno bili zadovoljeni svi stručni kriterijumi i takmičenje realizovano po najvišim standardima. Sva deca koja su učestvovala u školskom nivou takmičenja dobila su od Hyundai Auto Beograda na poklon knjigu ''Čarobne priče o saobraćaju'', Biljane Kordić, profesorke Saobraćajne škole, autorke više knjiga sa ovom tematikom, koja na deci blizak način govori o saobraćajnim pravilima i istoriji saobraćaja. 

Svakog narednog meseca biće održan po jedan nivo takmičenja, u martu-opštinsko, u aprilu međugradsko a u maju finalno takmičenje. Najboljoj školi, pobedniku ovogodišnjeg takmičenja, Hyundai Auto Beograd će dodeliti vrednu nagradu, Hyundai H-1 kombi za prevoz putnika. Na ovaj način Hyundai Auto Beograd, kao društveno odgovorna kompanija, želi da nagradi trud i znanje dece i angažovanje najbolje škole koja je prepoznala potrebu povećanja svesti o značaju bezbednosti deci u saobraćaju. 

Rezultate školskog nivoa takmičenja možete preuzeti na vrhu ove strane klikom na link "rezultati školskog nivoa takmičenja".

PDF dokument | 0.17MB Rezultati školskog nivoa takmičenja

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.