Euro NCAP testovi pokazali da je bezbednost Hyundaijevog modela ix20 na najvišem nivou

ix20 dobio maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost

 Najnoviji Hyundaijev model ix20 prema nedavno objavljenim rezultatima Euro NCAP testova dobio je maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost. Ovo je četvrti model u Hyundaijevoj gami koji je dobio ovo prestižno priznanje za bezbednost /pored modela i20, i30, ix35/. Na ovaj način je dugogodišnje ulaganje Hyundai Motor Company-ja u bezbednost svojih vozila još jednom dalo svoje rezultate.

Na poslednjem Euro NCAP testu novi ix20 je ostvario sledeće rezulate po segmentima: 89% zaštite odraslih putnika, 85 % zaštite dece putnika, 64% zaštite pešaka i 71 % asistencije bezbednosnih sistema vozila. Najnoviji prestavnik Hyundaijeve ''i''generacije vozila, ix20 koristi najnovije tehnologije aktive i pasivne bezbednosti kako bi postigao maksimalnu zaštitu putnika. Pored već poznatih sistema aktivne bezbednosti kao što su ESP (Electronic Stability Program) i ABS (anti-lock braking system), ix20 se odlikuje i sistemom HAC (Hillstart Assist Control ), odnosno sistemom koji sprečava kretanje automobila u nazad na uzbrdici.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme –evropski program za procenu novih automobila) sastoji se od niza iscrpnih kraš testova putem kojih je po prvi put omogućeno kupcima najprodavanijih evropskih modela da saznaju kako se ovi automobili ponašaju u slučaju sudara. Euro NCAP organizacija uživa podršku od strane 7 Evropskih vlada, Evropske komisije za bezbednost i raznih organizacija za zaštitu potrošača iz svih zemalja Evropske Unije.

Automobil ix20 predstavlja kombinaciju jedinstvenog izgleda i sjajnih voznih karakteristika koje čine perfektan paket modernog MPV vozila , omogućavajući modelu ix20 da se nametne kao lider i inspiracija ostalim konkurentima. 

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.