Hyundai predstavio kupcima u Srbiji :i40 Wagon, Veloster, Elantru i Genesis coupe, koji predstavljaju novu razvojnu strategiju brenda

Hyundai lansirao 4 nova modela na tržište Srbije

U četvrtak 15.09., na platou ispred Hyundai centra, u Ulici Milutina Milankovića 7V, Hyundai Auto Beograd je upriličio veliki prijem povodom lansiranja čak 4 nova Hyundai modela na tržište Srbije. Modeli i40 Wagon, Veloster, Elantra i Genesis coupe predstavljeni su srpskoj javnosti, nakon čega će se odmah naći u prodaji.

Ispred kompanije Hyundai Auto Beograd, prisutne zvanice je pozdravio generalni direktor, gospodin Slavc Habič, koji je predstavio novu strategiju razvoja Hyundai brenda. Zatim su zvanice pozdravili promoteri Hyundai brenda za Srbiju: fudbaleri Crvene Zvezde, najperspektivniji mladi teniser Srbije Nikola Milojević i pevač Haris Džinović.

Ova četiri nova modela koja predstavljaju novu strategiju razvoja Hyundai brenda, oličenu u sloganu „New thinking, new possibilities“, donose novi način razmišljanja i novu eru razvoja Hyundai brenda. Jedna od glavnih karakteristika nove game je  ''fluidic sculpture'' dizajn i dostupnost najsavremenijih tehnologija u vozilima sa razumnom cenom, oličen u „New premium“ razvojnom konceptu brenda.

Proširenje game vozila, sa novim predstavnicima u ovim segmentima, doprinosi ponudi modela koji zadovoljavaju najrazličitije ukuse.

i40 Wagon novi predstavnik Hyundai brenda u D segmentu je odlična kombinacija četiri elementa koja danas na najbolji način oslikavaju Hyundai brend: praktičnost, performanse, efikasnost i stil. i40  Wagon sa svojom dužinom od 4,77 m predstavlja elegantan karavan sportskog dizajna /tkz / ali bez kompromisa kada je u pitanju komfor i prtljažni prostor a dokaz za to su i visina od 1,47 m i širinina vozila od 1,81 m. Vozilo se odlikuje najboljim karakteristikama u klasi kada je u pitanju prostor za gornji deo tela putnika napred /1,02 m/, za ramena /1,45 m/ i za noge /1,17 m/. Zapremina prtljažnika je 553 l ili 1.719 l kada se obore zadnja sedišta.  Novi i40 Wagon će biti dostupan u benzin i dizel varijanti sa manuelnim i automatskim menjačem  a snaga motora će se kretati od 115 ks do 177 ks, jednako pogodan kako za gradsku vožnju tako i za neka duža i zahtevnija putovanja.   

Veloster je svojom pojavom doneo potpuno novi imidž brendu Hyundai i ponudio kupcima nešto sasvim novo. Velika novost kod ovog modela je inovativno rešenje  sa 1+2 konfiguracijom vrata i bočna sportska linija. Sa zadnje strane pažnju privlači vetrobransko staklo spušteno do zadnjih vrata kao i centralno postavljeni izduvni sistemi koji se uklapaju u dinamičan utisak koji odaje ovaj model. Sportski, agresivan dizajn, dužina 4.22m i visina 1,39m uz prtljažni  prostor od 320 litara, uz prostran putnički prostor i vrhunska udobnost. Za pokretanje ovog modela  izabran je efikasni 1,6 litarski četvorocilindrični motor koji raspolaže sa 132 ks, a kupcima će biti na raspolaganju šestostepeni manuelni i automatski  menjač.

Elantra je nesumnjivo jedan od najpoznatijih Hyundai modela širom sveta. U prilog tome govori činjenica da je od 1990. godine, kada je lansirana prva generacija ovog modela, prodat u više od 6 miliona primeraka. Zato je sasvim očekivano da svetska a i srpska javnost sa nestrpljenje očekuju petu generaciju ovog modela. Nova Elantra će imati sportskiji i agresivniji imidž od svojih prethodnika ali će svakako nastaviti uspešnu tradiciju lidera u pogledu tehnologije, performansi agregata i ekonomičnosti potrošnje goriva u svojoj klasi. Dužinom od 4,53 m  i međuosovinskim rastojanjem  od 2,70 m obezbeđen je komfor za putnike  na prednjim i na zadnjim sedištima. Prtljažnik je zapremine 420/485 l a ovaj model će pokretati potpuno novi i veoma unapređeni agregati /tri benziska agregata/ koji će biti upareni sa šestostepenim menuelnim i automatskim menjačem. 

Genesis coupe predstavlja trijumfalni povratak Hyundai brenda u klasu kupea. Impozantne performanse ovog kupea su potpuno u skladu sa njegovim dimenzijama: počevši od dužine od 4,63 m, preko odličnog međuosovinskog rastojanja od 2,82 m, sportskog dizajna za optimalnu aerodinamiku …

Genesis je pravi sportski kupe sa dosta prostora  za putnike i na prednjim i na zadnjim sedištima kao i sasvim zadovoljavajućim prtljažnim prostorom od 322 l.

Za pokretanje Genesis coupe-a zadužena su dva izuzetna benziska agregata, jedan od 2,0 TCI /1.998 ccm/, snage 214 ks i maksimalni obrtnim momentom  od 302 Nm i drugi od 3,8 V6, snage 303 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 361 Nm. Ubrzanje od 0-100 prvi postiže za 8 sekundi dok drugi do 100 stiže za svega 6,3 sekunde.  

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.