U periodu 29.01- 31.01.2013 na na Staroj Planini u hotelu Falkensteiner Stara Planina održana je promocija povodom lansiranja na tržište dugo očekivanog SUV modela, Hyundai Santa Fe.

Lansiran novi Santa Fe

Hyundai Santa Fe, naslenik jednog od najprodavanijih SUV-a u Evropi, predstavljen je VIP klijentima, prijateljima kuće i dilerima koji posluju u okviru Hyundai mreže. Pored vozila koje je bilo izloženo u holu hotela i dostupno za razgledanje, gosti Hyundai Auto Beograda bili su u prilici da isprobaju novi Santa Fe po snežnim putevima Stare Planine i tako se uvere u sve mogućnosti potpuno nove platforme na kojoj je izrađen Hyundai Santa Fe.

Hyundai Santa Fe treće generacije predstavljen je tokom prošlogodišnjeg sajma automobila u New Yorku. Iako se u potpunosti razlikuje od svog prethodnika, kompanija Hyundai je odlučila da zadrži  ime Santa Fe za svoj novi model nastavljajući na taj način odlično nasleđe koje je Hyundai izgradio kao proizvođač SUV modela. Model Santa Fe, koji ulazi u svoju treću generaciju, dostigao je ukupnu svetsku prodaju od oko 2,6 miliona primeraka počevši od 2000 godine. Nastavak ovakavog pozitivnog trenda prodaje Santa Fea dokazuje i podatak da je već prvog dana primanja porudžbi za novi Santa Fe u Koreji - primljeno neverovatnih 3.000 zahteva budućih vlasnika.

Dizajniran sa ciljem postizanja sve što veće funkcionalnosti i udobnosti za sve putnike, uvodi neke od poslednjih tehnoloških dostignuća otključavanje vozila bez ključa i pokretanje motora pritiskom na taster, navigacioni sistem sa TFT LCD ekranom osetljivim na dodir, glasovnim komandama, prikazom kamere za hod unazad  i surround sound sistemom, panoramski elektro podesivi stakleni krov, LED prednja i zadnja svetla i tako dalje.

O sigurnosti vozila svedoči nedavno osvojenih 5 zvezdica za bezbednost dobijenih od Euro NCAP organizacije za testiranje sigurnosti vozila. Euro NCAP svake godine objavljuje listu najsigurnijih vozila pod nazivom „Euro NCAP's Best in Class Cars“. Za 2012. najsigurnijim u kasi  velikih SUV-a proglašen je upravo Santa Fe, a to je samo još jedno svedočastvo posevećenosti njegovih tvoraca. Može se reći da novi Santa Fe predstavlja oličenje Hyundaijevih nastojanja da bude jedan od lidera u pogledu bezbednosti putnika i ostalih učesnika u saobraćaju.  Velika pažnja se poklanja sistemima pasivne i aktivne sigurnosti Santa Fe-a, bez kojih se danas ne može ni zamisliti  jedno moderno SUV vozilo.

Bezbednosti vozila dodatno doprinosi i podatak da je krutost šasije novog Santa Fe-a u odnosu na svog prethodnika povećana za 16% zahvaljujući tome što je u njenoj strukturi povećan procenat čelika ultra visoke zatezne moći na čak 30%, a po prvi put u istoriji kompanije ovakav čelik je primenjen i za spoljne panele vrata. Takođe, anti-korozioni čelik je primenjen kod 70% spoljnog rama konstrukcije i podne strukture.

Budući da su u ovom segmentu najtraženija vozila sa dizel agregatima, u ponudi su ekonomični dizelaš 2.0 CRDi od 150 ks sa maksimalnim obrtnim momentom od 383 Nm pri 1.800-2.500 obrtaja i fantastični 2.2 CRDi od 197ks sa maksimalnim obrtnim momentom od 421Nm pri 1.800-2.500 obrtaja (sa ručnim menjačem)  tj. 436 Nm pri 1.800-2.500 obrtaja (sa automatskim  menjačem).

Uzimajući u obzir sve novitete koje sa sobom donosi treća generacija modela Santa Fe, možemo sa sigurnošću tvrditi da novi Santa Fe podiže lestvicu za ostale SUV konkurente i odvažno im baca rukavicu u lice. Vreme će dokazati koliko je novi model bolji u odnosu na konkurente i kako će oni odgovoriti.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.