Hyundai ix35 koji pretvara vodonik u vodu

Predstavljamo vam automobil budućnosti. Hyundai ix35 sa pogonom na gorive ćelije je prvi automobil koji će ući u masovnu proizvodnju, a pogoni ga vodonično gorivo. Ovo vozilo ne šteti okolini, jer umesto otrovnih gasova ispušta vodenu paru. Konačno, dašak svežeg vazduha.

"IX35 sa pogonom na gorive ćelije je vrhunac Hyundaijevog napredka u konstruisanju i razvoju i predstavlja najbolji dokaz naše predanosti da postanemo lider u industriji u proizvodnji ekoloških vozila." Izjavio je podpredsednik kompanije, Eok Jo Kim. Vozila sa 0% emisije štetnih gasova više nisu nedostižan san. Naše vozilo sa pogonom na tečne ćelije vodonika je u potpunosti ekološki podobno i kao takvo jedinstveno u auto industriji. Ono upravo predstavlja dokaz da su vozila sa ovakvim vidom pogona naša sadašnjica."

Proizvodnja vozila ix35 sa pogonom na gorive ćelije (ix35 Fuel Cell) rezultat je četrnaest godina dugog i nekoliko stotina miliona dolara vrednog istraživanja inženjera u Hyundai centru u Mabuku, u Koreji. Automobili su prešli više od dva miliona milja "off road" testiranja u realnim uslovima u Evropi, Koreji i SAD-u.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.