• Hyundai Motor će podržati brojne inicijative LACMA muzeja do 2024.
• Saradnjom će se podsticati bliža veza između umetnosti i tehnologije
• Promocija veze izmedju istorijskog značaja i savremene umetnosti Koreje
• LACMA je treći muzej sa kojim će Hyundai Motor saradjivati

Hyundai Motor najavio saradnju sa muzejem umetnosti iz Los Andjelesa

Kompanija Hyundai Motor I muzej umetnosti Los Andjelesa (LACMA) su danas najavili 10-godišnje partnerstvo pod nazivom ‘’Projekat Hyundai " koji će podsticati snažnije veze između sveta umetnosti i tehnologije, kao I veće razumevanje umetnost Koreje kao i povećanje svesti o savremenim umetnicima Koreje.

Tokom naredne decenije, Hyundai Motor i LACMA će zajednički podržati obnovljeni program pod nazivom ‘’Umetnost + tehnologija kao i potpuno nov program I inicijativu stipendiranja umetnika.

Muzej umetnosti je smešten u samom centru I kreativnom središtu Los Anđelesa, LACMA se za 50 godina koliko postoji razvio u potpunosti, i predstavlja renomiran muzej na Zapadnoj obali. Zbog svojih korena koje vuče iz muzeja istorije, nauke i umetnosti Los Anđelesa, LACMA je posvećena umetničkim delima različitih kultura i istorija, i sada je najveći muzej umetnosti u zapadnoj Americi. Hyundai Motor i LACMA dele zajedničko verovanje u vrednosti otvorenosti, fleksibilnosti i kreativnog mišljenja što je upravo obezbedilo idealne uslove za početak ove desetogodišnje saradnje.

Povratak projekta ,, Umetnost + tehnologija’’, program ovog muzeja iz kasnih šezdesetih godina, koji spaja umetnost i tehnologiju, jasno govori o ambicijama ove dve organizacije da prošire svoju maštu.

Kao prvi korak, Hyundai Motor će podržati predstavljanje Robert Irvin-a sa svojom izložbom ,,Miracle Mile’’ (2013), koja se trenutno nalazi na postavci muzeja umetnosti u Vašingtonu, kao I predstavljanje Džejmsa Turrell-a sa svojom izložbom pod nazivom ,, Light Reignfall’’ (2011).

Ove dve postavke umetničkih dela su od posebnog značaja, s obzirom da su oba umetnika bili učesnici originalnog programa tokom šezdesetih godina prošlog veka.

Hyundai Motor, će u budućnosti podržati niz inovativnih izložbi umetnika svetskog glasa, koji spajaju umetnost sa tehnologijom.

Multimedijalni umetnik, Dajana Thater će svojom izložbom pod nazivom "Diana Thater: Simpathetic Imagination", koja će biti otvorena 22. novembra 2015 biti pokretačove inicijative. Hyundai Motor će takođe biti korporativni sponzor projekta ,,Umetnost + Tehnološka laboratorija ‘’, u okviru kog će biti promovisani umetnici ,,sledeće generacije’’ i kroz koji će ovim umetnicima biti omogućeno da istražuju nove mogućnosti spajanja umetnosti sa tehnologijom kako bi javnosti bila pružena prilika da steknu uvid u nove trendove u savremenoj umetnosti.

Program stipendiranja umetnika je potpuno nov program, osmišljen da podstakne studije korejske umetnosti van Koreje. Ovim programom je zamišljeno da se nadomesti nedostatak sistematskog istraživanja u istoriji umetnosti Koreje, u poređenju sa dosadašnjim saznanjima o umetnosti Koreje. LACMA otvorila svoje korejski galerije u 1999. i nastavlja da istražuje istoriju umetnosti ove zemlje , I upravo je najprikladnija institucija za promociju korejske umetnosti sa svetski priznatim naučnicima iz ove oblasti. Hyundai Motor će biti pokrovitelj izložbi, stručnih simpozijuma i publikacija, čime će se uspostaviti dugoročna platforma za afirmaciju korejske umetnosti u Los Anđelesu.

Jedan od ključnih principa na kojem se zasniva ,,The Hyundai Project', kao deo Hyundai Motor globalne podrške umetnosti i kulture je, poštovanje umetničke zajednice i njenog kreativnog pristupa. Programi i izložbe su planirani i zamišljeni da se odvijaju kroz interne diskusije sa kustosima muzeja kroz koje Hyundai Motor neće imati bilo kakav komercijalni pristup, uz poštovanje i imanje poverenja u kulturno nasleđe ovog muzeja.

Hyundai Motor se nada da će ova kulturološka saradnja otvoriti nove vidike javnosti u svet umetnosti.

Euisun Chung, podpredsednik Hyundai Motor kompanije , rekao je: ,,Umetnost je kreativno izražavanje ljudskih vrednosti koje ne poznaje starost, pol, rasu i kulturu. Projekat kompanije Hyundai I muzeja ima za cilj podrži umetničke zajednice sveta u oblasti tehnologije i umetnosti Koreje. Uveren sam da će ovaj vid saradnje omogućiti ostvarivanje naših međusobnih ciljeva kao i produbljivanje svesti kod ljudi,o našoj kulturi i našem društvu. ‘’

Pozdravljajući novu saradnju, Michael Govan, izvršni direktor LACMA muzeja i Wallis Annenberg umetnički direktor muzeja, prokomentarisali su : ,, Saradnja Hyundai Motor kompanije I LACMA muzeja je značajna, ne samo iz razloga što se radi o dugogodišnjem programu većzbog posvećenosti da se podrži inventivnost, vrlo bitan faktor u umetnosti .

LACMA je već postala lider iz oblasti korejske umetnosti I ova podrška kompanije Hyundai Motor omogućava nam da promovišemo stipendiranje umetnika u nedovoljno zastupljenim oblastima studija.

Njihova podrška našim naporima u projektu ,, Umetnost + tehnologija’’ je takođe od neverovatnog značaja u prepoznavanju pionirskih umetnika, poput Roberta Irvina, Dianae Thater I James Turell-a.

Hyundai Motor će kroz ovu saradnju iz oblasti umetnosti širiti svoju prisutnost kao I stvarati prisnije veze sa kupcima, a sve u svrhu pružanja  više od očekivanog svojim klijentima kao deo svoje 'Modern Premium' vrednosti I boljeg pozicioniranja brenda. Hyundai ima za cilj da se angažuju u zajednicama različitih regiona, kao što su Južna Amerika, Istočna Evropa, Azija, kroz razne obrazovne i kulturne programe u saradnji sa svojim partnerima.

Partnerstvo izmedju kompanije Hyundai Motors sa LACMA muzejom ima kao zajedničko I to što je deo prethodno utvrđenih programa sponzorstva iz oblasti umetnosti u smislu dugoročne i nekomercijalne podrške.

Nova veza I saradnja sa LACMA muzejom predstavlja treći muzej sa kojim je Hyundai Motor uspostavio saradnju, nakon partnerstva sa Nacionalnim Muzejem moderne i savremene umetnosti (Seul, Koreja) u 2013. i Tate Modern (London, England) u 2014.

Hyundai Projekat: Umetnost + Tehnologija u muzeju LACMA

• Umetnost + tehnološka laboratorija

Inspirisan na temeljima LACMA programa , začetom još u period od 1967.-71.

Program koji spaja svetske istaknute umetnike kao što su Claes Oldenberg i Andy Warhol sa velikim korporacijama.

Uz pomoćovog programa LACMA razvija umetničke projekte koji objedinjuju nauku i tehnologiju .

Projekat se finansira kroz razne donacije I robnu razmenu, a sama zgrada I zdanje Muzeja se koristi kao prostor za izlaganje novih projekata koji uzimaju smislene rizike i podstiču inovacije i blisku saradnju između disciplina.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.