RN30 KONCEPT VISOKIH PERFORMANSI

• Hyundai Motor predstavio novi RN30 model iz svoje N palete modela visokih performansi

• RN30 je nastao kao trkačka mašina kako bi ilustrovao sportski DNK Hyundai N modela visokih performansi

• RN30 poseduje sve tehnologije fokusirane na bezbednost i udobnost i lagan inženjering za poboljšanje i uzbuđenje u vožnji

Hyundai Motor je svetskom premijerom na salonu u Parizu predstavio svoj najnoviji model visokih performansi RN30, koncept N. Inspirisan je trkačkim konceptom i konstruisan da svima pruži strast i zadovoljstvo u vožnji.

Hyundai i30 nove generacije je poslužio kao osnova za model RN30 koji je rođen kao trkački automobil, razvijen u tesnoj saradnji između Hyundai Motorsport (HMSG), Hyundai Motor Europe tehničkog centra (HMETC) i Hyundai Motor centra za razvoj i visoke performanse vozila. Koncept se odlikuje svrsishodnim aerodinamičnim dizajnom i specijalizovanim tehnologijama visokih performansi koje pružaju uzbudljivu vožnju i brzu vožnju.

Albert Biermann, vođa tima za testiranje vozila i razvojnog odeljenja Hyundai Motor je rekao: ,,RN30 predstavlja koncept snažnih automobila, visokih performansi, koji donosi dinamičnu, sportsku vožnju koji će uskoro prerasti u naš prvi N model. RN30 inspirisan je našom strašću da konstruišemo automobil visokih performansi u kojem svako može da uživa bez napora. Držali smo se svog tehnološkog znanja, usavršavali smo se kroz naše sportske uspehe u automobilizmu, da bismo pružili emocionalno zadovoljstvo kroz zanimljiv spoj performansi i kontrole. To je cilj koji Hyundai preko svojih N modela nastoji da postigne u nekim budućim modelima visokih performansi ".

Hyundai N je prvi put predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu u septembru 2015. godine, donoseći životnu filozofiju kompanije - pružanje privlačnog i uzbudljivog iskustva u vožnji za sve svoje klijente.

Visoke performanse motora - dodatno zadovoljstvo u vožnji

RN30 pokreće turbo motor visokih performansi zapremine 2.0l, razvijen posebno za modele iz N linije, sa unapređenom, povećanom turbinom, koja isporučuje veći pritisak vazduha prilikom punog gasa. Kako bi se ukrotila dodatna snaga, blok motora i njegovi delovi su proizvedeni kovnjem umesto livenjem, kako se povećala njihova izdržljvost i otpornost. Kao rezultat svega toga imamo RN30 snage 380 KS i maksimalnog obrtnog momenta 451 Nm.

Upravljanje impresivnim obrtnim momentom je postignuto uz pomoć mokrog dvostrukog kvačila (Wet-DCT), koje pruža brže reakcije tokom promena stepena prenosa i ostvaruje bolje ubrzanje. RN30 je opremljen i pogonom na svim točkovima (AWD) za bolje upravljanje i kontrolu automobila uz preciznost vožnje pri velikim brzinama.

Posebne tehnologije - maksimalno uzbuđenje visokih performansi

RN30 poseduje posebne tehnologije visokih performansi namenjene povećanju uzbuđenja vozača i mogućnosti da se i najveći uzazovi sa trkačkih staza ukrote. Kad vozač upravlja vozilom u sportskom modu omogućena mu je vožnja u visokim obratajima. Za dodatno uzbuđenje tu je varijabilni izduvni sistem sa elektronskom kontrolom koji proizvodi jedinstven zvuk motora prilikom naglih ubrzanja.

Ostale tehnologije su usmerene ka poboljšanju bezbednosti i kontrole. Sofisticirani elektronski ograničen LSD diferencijal (eLSD) osigurava da svaki točak primi dovoljan obrtni moment, merenjem pokretačke snaga guma. Ovo pomaže u sprečavanju proklizavanja i osigurava brzo, precizno skretanje prilikom savladavanja krivina - omogućava vozaču da lako, precizno i pouzdano kontroliše ovu moćnu trkačku mašinu.

Inžinjerski fokus na laganoj konstrukciji sa niskim težištem

Prilikom izrade RN30, dizajneri i inženjeri kompanije Hyundai su uspostavili novi pristup smanjenju težine i smanjenju centra gravitacije. Umesto korišćenja ugljeničnih vlakana ojačanih polimerom (CFRP), zajedničkom materijalu većini automobila visokih performansi, Hyundai je uspeo da izradi ram od potpuno novih plastičnih materijala visokih performansi, razvijen u saradnji sa vodećom svetskom hemijskom kompanijom BASF.

Ova inovacija, u pogledu težine, izuzetne izdržljivosti i ekološke podobnosti, koja je korišćena u izradi novog koncepta, omogućuje lakše upravljanje i ubrzanje. U unutrašnjosti, svi viškovi delova su uklonjeni, dok su teži delovi postavljani na najniže moguće tačke. Centar gravitacije je dodatno spušten pomeranjem sedišta ka nazad radi idealnih performansi u vožnji.

Dizajn eksterijera- formirao DNK modela visokih performansi

Silueta RN30 modela je nepogrešivo nasleđena iz čistih i kohezivnih linija nove generacije Hyundai i30 modela, uz nižu i širu šasiju zbog veće stabilnosti tokom većih brzina i u vožnji u krivinama. Kako bi se došlo do smislenih proporcija širina RN30 je povećana za 30mm u odnosu na i30 i sada je 1.950mm, visina je takođe značajno smanjena i to za 84mm i sada iznosi 1.355mm.

Spoljašnji detalji dizajna nagoveštavaju sposobnosti RN30 modela i primenu tehnologija visokih performansi i aerodinamičkih poboljšanja. Proširena krila iznad točkova naglašavaju vizuelni doživljaj novog RN30, a zajedno sa bočnim usmerivačima vazduha doprinose aerodinamičkim performansama držeći RN30 prikovanim za podlogu.

Prednji kraj automobila karakteriše kaskadna maska sa ugrađenim farovima visoke tehnologije, koji odaju snagu, agresivniji izgled, u kombinaciji sa prepoznatljivim dnevnim svetlima. Dotok vazduha od prednjeg dela vozila ka zadnjem kraju prolazi kroz mrežicu kaskadne maske hladnjaka, i ne samo da automobilu pruža poboljšano prijanjanje, već i optimizaciju hlađenja za još bolje performanse u vožnji. Na gornjem delu poklopca motora, veliki vazdušni izlaz dodatno odaje utisak i nagoveštava pravu snagu motora RN30.

Veliki zadnji spojler, koji stvara pritisak na dole tokom velike brzine vožnje, razlikuje ovaj automobil od drugih, dajući estetski odlično balansirane proporcije. Takođe, peraje postavljeno duž centralne linije krova i koje se prostire do zadnjeg spojlera, takođe odaje jedinstven izgled zadnjeg kraja automobila. Za optimalnu i uravnoteženu silu potiska, automobil je opremljen i velikim zadnjim difuzer setom iznad centralno-montiranih belih keramičkim dvostrukih izduvnih cevi, dok aluminijumske felne od 19 inča, kao završi detalj dodatno doprinose na dinamičnom izgledu automobila.

Enterijer - optimalnost za performanse u vožnji

Tokom dizajniranja i projektovanja unutrašnjosti RN30 modela, dizajneri i stručnjaci iz Hyundai Motorsport-a (HMSG) su radili zajedno kako bi se osiguralo svakom vozaču da se fokus pažnje bude isključivo na automobilu i na putu. Oblik sedišta, koje savršeno odgovara telu vozača i integrisani Roll kavez koji dodatno ojačava šasiju vozila, daje dodatnu podršku i sigurnost vozača u svim situacijama.

Kao bi svaka reakcije vozača i dinamički momenti ostali zabeleženi dok ste na putu ili stazi, unutar svakog A stuba postavljenje su kamere sa stabilizatorima povezane sa centralnom kamerom koja je montirana na korvni spojler. Vozačima se daje mogućnost da prave profesionalne snimke, i da svoja iskustva podele sa drugima.

RN30 je poslednji u nizu modela visokih performansi sportskih pojmova koji ukazuju ka budućnosti modela sa N oznakom, promovisanjem 'N' modela i njegovih karakteristika prvi put je predstavljeno modelom N 2025 Vision Gran Turismo, RM15 i RM16 koncepata. Svi modeli N performansi oslanjaju se na uspešnim sportskim iskustvima kompanije Hyundai i iskazuju želju kompanije je da omogući nova iskustva i uzbudjenja vozačima, što predstavlja i srž razvoja novih automobila. Model i30N će uskoro biti dostupan, već sledeće godine, što će strast za visoke performanse vožnje učiniti dostupnu svima.

Svi modeli sa oznakom N su razvijeni od strane strastvenih stručnjaka u Namiang, u srcu Hyundai Motor globalne R & D mreže - nakon čega su podvrgnuti pomeranju svojih granica u Nirnburgu, najvećem izazovu u ​​svetu, na čuvenoj stazu. N oznaka predstavlja oznaku za trkačku stazu - gde se i dokazuju rigorozno proveravaju mogućnosti automobila.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.