Počela prodaja modela IONIQ Hybrid u Srbiji

 

Hyundai Srbija započinje prodaju IONIQ-a, prvog Hyundai modela koji nudi izbor tri električna pogonska sistema

• Električni, plug-in hibridihibridni pogonski  agregat dostupni suu jednom modelu, po prvi put u svetu

• IONIQ  pobija sve stereotipe - hibridni pogon, zabavan za vožnju, sa ekonomičnom potrošnjom goriva uz  vrlo dopadljiv dizajn

• Početak prodaje modela IONIQ u Srbiji 16.01.2017.

Hyundai IONIQ je prvi hibridni model automobila na svetu, koji može da ponudi tri različita električna pogonska sistema. Električni, hibridni, koji kombinuje snagu benzinskog motora sa snagom elektromotora i plug-in, koji takođe kombinuje snagu benzinskog motora sa snagom elektromotora i ima mogućnost punjenja baterije iz električne mreže.

U Srbiji će Hyundai ponuditi opciju hibridnog vozila, budući da najviše odgovara potrebama domaćeg tržišta.

Hyundai Motor Company ima ambiciju da predvidi budućnost automobilskog tržišta i potrebe kupaca i da olakša svakodnevni život svojim vlasnicima. Sa tom željom je kreirao IONIQ, model koji se brzo prilagođava svakoj promeni načina života  svojih kupaca  pomeranjem granica kada su u pitanju hibridna vozila. Kao prvi model u  svetu  koji  kupcima nudi izbor čak tri pogonske opcije, IONIQ predstavlja jedinstvenu kombinaciju prvenstveno ekonomičnog, a u isto vreme zabavnog i atraktivnog automobila.

Gospodin Woong-Chul Yang, direktor Hyundai Motor R&D centra, je rekao: ,,Kompaniji Hyundai Motor  je u krvi da projektuje, dizajnira i proizvodi inovativna, štedljiva vozila. Vrlo smo  ponosni što smo  dodatno unapredili paletu naših ekoloških automobila, lansiranjem modela IONIQ. Naša vizija budućnosti mobilnosti fokusira se na izbor različitih pogonskih opcija kako bi se zadovoljili različiti stilovi života potrošača, bez kompromisa u dizajnu ili uživanju u vožnji. IONIQ je oličenje vizije  kompanije Hyundai Motor Company kojom pobija postavljene paradigme  u automobilskoj  industriji i njenoj budućnosti; IONIQ je plod naših napora da postanemo lideri u proizvodnji  ekološki podobnih automobila.“

Ime novog automobila odslikava elemente od kojih je nastao. Jon je naelektrisana čestica, atom, i zbog toga se dovodi u vezu sa električnim pogonskim sistemom automobila. Drugi deo imena upućuje na jedinstvenu ponudu koja se odnosi na izbor agregata, ukazujući na posvećenost brenda zaštiti životne sredine i spremnosti  da  svojim klijentima omogući veći izbor, dok slovo Q, prikazano na logotipu automobila, predstavlja vizuelni  proboj, priznanje  potpuno novom i svežem pristupu naprednim tehnologijama i niskoj emisiji štetnih gasova ovog  modela.

Platforma modela IONIQ je u potpunosti prilagođena automobilima sa multi-pogonskim opcijama, što doprinosi efikasnosti i odličnoj upravljivosti bez obzira na pogonsku konfiguraciju. Prilikom izrade glavnih delova karoserije korišćeno je čak 53% naprednih legura čelika što doprinosi snažnijoj i bezbednijoj karoseriji, a korišćenjem aluminijuma u izradi delova karoserije kao što su prednja hauba, peta vrata i komponente oslanjanja vozila, postignutna je znatna ušteda od čak 12,6 kg ili 45% težine ovih delova. IONIQ ima i poboljšan multi-link sistem zadnjeg vešanja što dodatno omogućava laku upravljivost ovog automobila.

Baterije su postavljene na najnižem delu zadnjeg kraja automobila, što dodatno doprinosi niskom težištu koje zajedno sa dvojnim multi-link sistemom zadnjeg vešanja dodatno unapređuje upravljivost i rukovanje automobilom.

U potpuno novoj električnoj (EV) formi, IONIQ se napaja energijom ultra efikasne litijum-jonske baterije velikog kapaciteta. Plug-in Hibrid (PHEV) verzija efikasno kombinuje energiju goriva sa baterijom, kako bi se povećala autonomija i smanjila emisija izduvnih gasova. Bateriju je potrebno puniti električnom energijom. Konačno, hibrid (HEV) koristi benzinski motor i kretanje automobila za punjenje baterije koja poboljšava efikasnostost i dopunjuje snagu motora. Novi 1.6-litarski Kappa GDI motor kompanije Hyundai Motor razvijen je posebno za hibridne motore i ima najveći procenat termalne iskorišćenosti, od čak 40%. Maksimalna izlazna snaga ovog motora je 105ks i kombinuje se sa snagom elektro motora maksimalne izlazne snage 43,5 KS. Hlađenje glave i bloka motora se vrši odvojeno kako bi se postiglo optimalno hlađenje. Direktno ubrizgavanje goriva se vrši kroz 6 brizgaljki pod pritiskom od 200 bara, što dodatno smanjuje potrošnju i emisiju CO₂.

Pored toga, litijum-jonska polimer baterija ima izvanredne karakteristike punjenja i pražnjenja i optimalnu izlaznu snagu. Kontrola distribucije električne energije posebno je razvijena za hibridna vozila. Jedinstven sistem prenosa dvostrukog kvačila (DCT), obezbedjuje dinamično iskustvo u vožnji koje je specifično za IONIQ.

Energetska efikasnost koja je jedinstvena u svetu i sistem prenosa omogućavaju brzu reakciju motora, odlične performanse i ubrzanja, kao i glatke promene stepena prenosa što će sigurno oduševiti svakog vozača ovog hibrida.

Hyundai Motor je jedan od vodećih svetskih proizvođača hibridnih vozila i u obavezi je da u skorijoj budućnosti svoju paletu ekoloških vozila proširi sa modelima sa niskom do nultom emisijom štetnih gasova u atmosferu.  Ovo je važan korak ka daljem napredovanju kompanije Hyundai Motor Company i njen doprinos očuvanju životne sredine na čemu vredno radi.

 Kompanija Hyundai Motor Group raspolaže inovativnom poslovnom strukturom sposobnom da zaokruži čitav proizvodni sistem od čelika do gotovih automobila. Angažovanjem osam fabrika širom sveta i sedam dizajnersko - tehničkih centara širom sveta, u 2015. godini prodato je ukupno 4,96 miliona. Hyundai Motor Company nastavlja svoj razvoj kako bi poboljšao proizvodni program lokalizovanom proizvodnjom modela u nastojanju da ojača svoju vodeću poziciju u razvoju nove tehnologije, započevši prvi svetski pogon masovne proizvodnje vozila sa motorima na vodonik, posebno kada je u pitanju model Tucson.

Hyundai Motor Company

Kompanija Hyundai Motor Group raspolaže inovativnom poslovnom strukturom sposobnom da zaokruži čitav proizvodni sistem od čelika do gotovih automobila. Angažovanjem osam fabrika i sedam dizajnersko - tehničkih centara širom sveta, u 2015. godini prodato je ukupno 4,96 miliona. Hyundai Motor Company nastavlja svoj razvoj kako bi poboljšao proizvodni program lokalizovanom proizvodnjom modela. U nastojanju da ojača svoju vodeću poziciju u razvoju novih tehnologija, otvoren je prvi svetski pogon masovne proizvodnje vozila sa motorima na vodonik.

Više informacija na sajtu kompanije:

www.hyundai.co.rs| http://worldwide.hyundai.com| http://globalpr.hyundai.com

PDF dokument | 0.63MB Cenovnik IONIQ

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.