Hyundai na sajmu u Frankfurtu

• Hyundai Motor Company je na 67. Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu (IAA) zvanično predstavio svoju mladu, evropski fokusiranu paletu, potpuno novih modela i30N, i30 Fastback, KONA i novu "Smart Stream" liniju pogonskih motora.

• IAA je za Hyundai Motor Company od velike važnosti za evropsko tžište, za koje se posebno vrši projektovanje, istraživanje, razvoj, testiranje vozila i motorsport

12. septembra 2017. na konferenciji za medije, Hyundai je predstavio tri potpuno nova modela  na 67. Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu: prvi Hyundai model visokih performansi I30 N, elegantni kupe sa petoro vrata, I30 Fastback i smeli, sub-kompaktni SUV, potpuno nov model KONA. Ovi novi modeli predstavljaju najnoviju prekretnicu na putu Hyundai Motor Company da postane  vodeći azijski automobilski brend u Evropi do 2021. godine. Nastup na sajmu automobila u Frankfurtu predstavlja povratak kući,  budući da brend ima svoje evropsko i nemačko sedište, projektne, tehničke i ispitne centre, kao i svoje sportske aktivnosti vezane za automobilizam odavno ukorenjene u regionu.

Posetioci sajma će moći da se bolje upoznaju sa budućim tehnologijama koje će biti korišćene za razvoj pogonskih motora. Hyundai Motor Company će na ovogodišnjem sajmu predstaviti svoju ’’Smart Stream’’ liniju efikasnih pogonskih motora sa još boljom uštedom goriva. Pored toga, na sajmu automobila posetioci mogu videti kompletnu liniju modela IONIQ, Hibrid, Elektro/ Plug-in verzije. Model IONIQ je prvi automobil na svetu koji nudi sva tri navedea pogonska motora. Ovo je model automobila koji doprinosi zalaganjima kompanije Hyundai za čistiju budućnost i vožnju sa niskom ili nultom emisijom štetnih gasova.

,,Sa ponosom predstavljamo na sajmu automobila u Frankfurtu 2017. nove modele Hyundai I30 N, i30 Fastback i novi SUV model KONA, automobile inovativnih tehnologija koji su razvijeni u skladu sa željama i potrebama naših kupaca.’’ Rekao je gospodin Thomas A. Schmid, glavni operativni direktor Hyundai Motor Europe. ,,Širenjem naše linije proizvoda, u kombinaciji sa našim digitalnim uslugama, emocionalizovali smo brend i privukli nove grupe klijenata."

 

Podijum za nastup Hyundai Motor Company 2017

Model I30 N je prvi automobil visokih performansi Hyundai Motor Company, iz  N palete modela koja je inspirisana  automobilskim sportom. Izgrađen na  osnovi poslednje generacije modela  I30, ovaj automobil je razvijen, od početka do kraja  da pruži maksimum kvaliteta, uživanja i  zabave u vožnji, kako u svakodnevnom životu na  gradskim ulicama, tako i na nekim zahtevnijim uslovima puta. Motor koji pokreće I30 N je 2.0-litarski motor sa turbo punjenjem i dostupan je u dve opcije  izlazne snage: standsardna verzija isporučuje 250 KS, dok se maksimalna snaga motora uz dodatni performans paket uvećava na 275 KS. Obe opcije motora isporučuju maksimalni obrtni momenat od 353 Nm (378 Nm sa funkcijom Overboost) i dosežu maksimalnu brzinu od 250 km/h. Verzija od 250 KS ubrzava  100 km/h za 6,4 sekunde, a verzija sa 275 KS za 6,1 sekundu. Novi modeli Hyundai automobila visokih performansi nose odličja preciznosti, kontrole, sigurnosti i izdržljivosti i kada su podvrgnuti oštrijim uslovima i načinu vožnje, dodatno pružajući korisnicima uzbudjenje i uživanje u vožnji. Ključne karakteristike modela N-visokih performansi su da su vodeći u svom segmentu, kao i to da N model  može biti odabran u skladu sa željama i iskustvima svakog vozača pojedinačno.

Sa modelom I30 Fastback, Hyundai Motor Company nastupa na tržištu  kompaktnih modela, sa vrhunskim, klasičnim kupeom sa petoro vrata. I30 Fastback karakterišu snažno i stabilno držanje i sportske, izdužene linije. Budući da će biti opremljen svim najnovijim  Hyundai Smart Sense aktivnim  sigurnosnim  funkcijama pomoći u vožnji, i30 Fastback donosi sva dostignuća najnovijih  tehnologija, kao i ostali članovi I30 serije. Model I30 Fastback će pokretati dve verzije benzinskih motora sa turbo punjačem prenetih iz modela I30 poslednje generacije. Uz sve prednosti koje I30 Fastback nudi, on donosi sa sobom vrhunske karakteristike dizajna, dopadljive svima.

Savršena KONA je pravi SUV smelog i naprednog dizajna, opremljena vrhunskim funkcijama, opcijama za povezivanje i najnovijim sigurnosnim tehnologijama. Hyundai KONA nudi elegantan, oštar dizajn sa full-LED dvodelnim svetlima, dvobojnom karoserijom i izborom od deset različitih boja spoljašnjosti. Ovaj novi SUV opciono kombinuje pogon na sva četiri točka, 7DCT i najnovije pogonske agregate koje nudi Hyundai. Kona je odraz načina života savremenih gradskih kupaca.

Prvi model I30 N TCR, predstavlja prvi projekat odeljenja Hyundai Motorsport koji je namenjen za trkačke staze, koji je već privukao veliku pažnju tokom svog javnog debija na nedavnom prvenstvu ADAC TCR u Nemačkoj. Na ovogodišnjem Sajmu u Frankfurtu I30 N TCR je prvi put predstavljen široj javnosti.  Razvijen i  konstruisan u skladu sa TCR propisima koji su uvedeni 2015. godine I30 N TCR je dizajniran tako da se prilagodi kupcima koji žele da se takmiče  u  sve većem broju nacionalnih i međunarodnih takmičenja u kojima su neophodni TCR specifikacijski mehanizmi. I30 N TCR će dopuniti Hyundai dolazeću seriju modela visokih performansi N i ponosno će predstaviti sve inženjerske mogućnosti brenda.

U skladu sa TCR propisima, I30 N TCR se napaja dvolitarskim motorom sa turbo punjačem, uparenim sa šestostepenim menjačem kontrolisanim uz pomoć pedala postavljenih na upravljaču. Rezervoar za gorivo, kapaciteta 100 litara kojim je ovaj automobil opremljen dodatno nudi veću autonomiju, omogućavajući svojim kupcima da se takmiče i u sprint trkama, kao i trkama na duže relacije.

Hyundai Motor Company će na ovogodišnjem Sajmu u Frankfurtu predstaviti i  "Smart Stream", svoju novu generaciju pogonskih agregata, prezentacijom Smart Stream 1,6 litarskog T-GDi motora koji je uparen sa Smart Stream osmobrzinskim menjačem sa „mokrim“ duplim kvačilom. Novi 1,6-litarski T-GDi motor donosi niz novih tehnologija - uključujući 'trajno promenljivu dužinu ventila (CVVD)', koja kontinuirano prilagođava  rad ventila i samim tim optimizuje vreme otvaranja i zatvaranja ventila, kako bi  se dobile maksimalne performanse i ekonomičnost potrošnje goriva kao i smanjenje emisije štetnih gasova. Pored toga što omogućava brže i lakše promene brzine od svog prethodnika, Smart Stream  8-brzinski menjač sa „mokrim“ dvostrukim kvačilom doprinosi smanjenju potrošnje goriva. Hyundai Motor Company planira da u narednim godinama uvede u sve više modela Smart Stream pogonske agregate.

Na Sajmu u Frankfurtu Hyundai Motor Company će takodje predstaviti svoje planove za pokretanje prvog car sharing programa, potpuno električnih automobila u Amsterdamu, već  početkom oktobra. U sklopu ovog programa će biti 100 vozila IONIQ Electric. Detaljnije informacije o car sharing programu Hyundai Motor Company, biće dostupne 5. oktobra 2017. godine u Amsterdamu.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.