Prema istraživanju J.D. Power and Associates, Initial Quality StudySM (IQS), Hyundai Tuscon najbolje rangiran u svojoj kategoriji. Vlasnici Hyundai vozila imali su najmanje problema sa svojim vozilima u odnosu na vlasnike svih drugih non-premium automobila ili kamioneta.

Hyundai visoko rangiran prema istraživanju J.D. Power and Associates
Firma J.D. Power and Associates objavila je u Kaliforniji 7. juna 2006. da je prema istraživanju Initial Quality StudySM (IQS), Hyundai Tuscon najbolje rangirani kao non-premium brand 2006. godine, a na zajedničkoj listi svih brendova zauzeo je treće mesto. U još jednoj kategoriji Hyundai je visoko rangiran. Osim ukupno dobrog plasmana Hyundai-ja, Hyundai Tucson je nagrađen za najbolji inicijalni kvalitet u klasi kompaktno višenamensko vozilo (MAV). Prema ovom istraživanju Hyundai je po prvi put u istoriji IQS-a dostigao rang među prva tri brenda. Pored prvoplasiranog Hyundai Tucson-a, visoko su rangirane i redizajnirana Sonata i nova Azera, kao i Elantra i Tiburon. Studija za inicijalni kvalitet (IQS) uzima u obzir 214 performansi, uključujući opšte karakteristike u vožnji, motor i menjač, zatim široku paletu problema s kvarovima i dizajnom, a koje su prijavili sami vlasnici vozila. Hyundai je pokazao stabilan napredak na lestvici non-premium brendova, tako da se u 2005. godine popeo na treće mesto, dok je godinu ranije bio četvrti. "Prva pobeda iste godine u izuzetnoj i oštroj konkurenciji i to na njenom terenu, ogromna je prekretnica za Hyundai," rekao je Owen Koh, predsednik i CEO Hyundai MMA. "Ovaj plasman pokazuje velike pomake u našem kvalitetu, posebno ako uzmemo u obzir da je u pitanju serija skoro novih modela. Takođe, je impresivan uspeh Sonate, zabeležen odmah nakon početka njene proizvodnje u našem novom pogonu u Alabami." Hyundai Sonata osvojila je treće mesto u jakoj konkurenciji vozila srednje klase. Fabrika Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA) u kojoj se proizvode Sonata i Santa Fe osvojila je deseto mesto u kategoriji kvalitet pogona, između 73 fabrike u Severnoj I Južnoj Americi. Pokretanje HMMA-ovog severno-američkog pogona među najboljima je u industriji tokom poslednjih 10 godina.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.