i40 Wagon i Veloster dobili 5 zvezdica za bezbednost

Najnoviji Hyundaijevi modeli i40 Wagon i Veloster dobili su maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na osnovu najnovijih ispitivanja  prestižne evropske bezbednosne organizacije Euro NCAP. Na ovaj način je još jednom nagrađen veliki trud koji Hyundai konstantno ulaže u pravcu podizanja bezbednosti svojih vozila. Pomenuta dva modela su se pridružila ostalim Hyundaijevim  modelima: i20, ix20, i30 i ix35 koji su od strane Euro NCAP organizacije ranije nagrađeni sa 5 zvezdica za bezbednost.  

Rezultati koje su na Euro NCAP kraš testovima postigli modeli i40 Wagon i Veloster su sledeći:

i40 Wagon-92% zaštite odraslih putnika, 86 % zaštite dece putnika, 43% zaštite pešaka i 86% asistencije bezbednosnih sistema vozila

Veloster-96% zaštite odraslih putnika, 89% zaštite dece putnika, 49% zaštite pešaka i 71% asistencije bezbednosnih sistema vozila

Euro NCAP program sastoji se od niza detaljnih testova i simulacija sudara takozvanih ''kraš testova'' putem kojih kupci najprodavanijih evropskih modela mogu da saznaju kako se ovi automobili ponašaju u slučaju sudara. Novi Hyundaijevi modeli poseduju najmodernije tehnologije aktivne i pasivne bezbednosti. Pored već poznatih sistema aktivne bezbednosti kao što su: ABS, EBD, BAS, TCS i ESP tu su i sigurnosni sistemi nove generacije: HAS koji sprečava kretanje automobila unazad na uzbrdici i VSM koji obezbeđuje stabilnost, kraći put kočenja i bezbedno upravljanje vozilom pri nejednakim uslovima na putu.

Model i40 Wagon pored 6 standardnih vazdušnih jastuka /prednji jastuci za vozača i suvozača, dva bočna prednja jastuka i 2 vazdušne zavese/ ima  još i 2 zadnja bočna jastuka  kao i vazdušni jastuk za kolena vozača što ukupno iznosi 9 vazdušnih jastuka što omogućava ovom modelu da uspešno konkuriše kako automobilima iz svoje klase tako i mnogo skupljim automobilima iz viših klasa. 

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.