Hyundai i20N WRC

Pored koncepta izuzetno atraktivnog hot hatch modela RN30, Hyundai je u Parizu predstavio i model i20 WRC – trkačku mašinu sa kojom će se južnokorejski proizvođač takmičiti u narednoj sezoni Svetskog šampionata u reliju.

Usled izmena tehničkih pravila za sezonu 2017, koja timovima omogućuju veću slobodu u kreiranju automobila, i Hyundai i20 WRC nastoji da eksploatiše to, te prema prvim informacijama, njegov motor sada oslobađa oko 380 konjskih snaga, a tu su i ekstremniji aerodinamički dodaci.

Ovogodišnji nastup Hyundaija u WRC šampionatu više je nego uspešan, sa pobedama na dva relija, dok su na ostala četiri osvojena pobednička postolja. Tim Hyundai Motorsport trenutno se nalazi na drugom mestu u generalnom plasmanu, iz dominantnog Volkswagena.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.