Bezbednost

Bezbednosni paket sa Smart Sense tehnologijom je najbolji u klasi.

Novi BAYON deli svoj bezbedan i snažan DNK sa drugim članovima Hyundai SUV porodice i ima bezbednosne funkcije koje im se podudaraju. On se na još jedan način ističe u svom segmentu: podužom listom Hyundai Smart Sense bezbednosnih funkcija, naših najsavremenijih Sistema Pomoći Vozaču. Mnogi od njih su već uključeni u paket standardne opreme. 

Pomoć u praćenju trake (LFA)

Novi Bayon je opremljen sistemom Pomoći u praćenju trake (LFA). Kad se aktivira, održava auto u sredini njegove trake pri brzinama između 0 i 180 km/h na auto-putevima i gradskim ulicama. 

Pomoć u izbegavanju sudara u mrtvom uglu (BCA)

Koristeći dva radarska senzora u donjem delu branika, sistem vas upozorava na saobraćaj u području mrtvog ugla. Ako u ovakvoj situaciji uključite indikator skretanja, oglasiće se zvučni alarm i sistem će kočiti da bi se sprečio sudar. 

Pametan tempomat (SCC)

Bezbednije sa manje stresa. Održava podešenu razdaljinu od vozila ispred, automatski smanjuje ili povećava brzinu na unapred podešeno ograničenje. 

Pomoć u izbegavanju sudara pri unakrsnom saobraćaju iza vozila (RCCA)

Kada izlazite u rikverc sa područja gde je slaba vidljivost, sistem upozorava vozača ako se vozila približavaju bočno i takođe automatski primenjuje kočnice. 

Upozorenje na polazak vozila ispred (LVDA)

Ova pametna funkcija za gradsku vožnju upozorava vozača kad vozilo ispred vas krene nakon zaustavljanja, kao na semaforu ili u saobraćajnoj gužvi. 

Pomoć u izbegavanju frontalnog sudara (FCA).

FCA sistem automatski koči kad detektuje iznenadno kočenje vozila ispred ili kad detektuje pešaka ili biciklistu na vašem putu. Sada je unapređen funkcijom Skretanja na raskrsnici, posebno kalibriranom da pomogne u sprečavanju frontalnih sudara kad skrećete levo na raskrsnici (u zemljama gde se vozi s volanom na levoj strani).

Navigacija zasnovana na pametnom tempomatu (NSCC).

Ova napredna funkcija koristi podatke sa BAYON-OVOG najsavremenijeg navigacionog sistema i prednjeg radara da autonomno prilagodi brzinu dok vozite auto-putem. Sistem predviđa nadolazeće krivine ili prave deonice puta i prilagođava brzinu bezbednijoj vožnji, automatski usporavajući i ponovo ubrzavajući do originalno podešene brzine nakon krivine. 

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.38MB Cenovnik novi BAYON
PDF dokument | 11.14MB Brošura novi BAYON
PDF dokument | 0.12MB Podaci o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO2

Zakažite test vožnju/Zatražite ponudu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.