Tehnologija električne vožnje

Pažljivo odabrane komponente električnog pogona dizajnirane su tako da pružaju izuzetan osećaj vožnje i praktičan domet svakodnevne vožnje. Potpuno nova platforma modela KONA integrisala je bateriju koja zauzima manje mesta, bez gubitka na prostranosti,

Tehnologija električne vožnje
Litijum-jonska polimerna baterija

Litijum-jonska polimerna baterija

Hyundai se, umesto konvencionalne nikl-metalne hibridne baterije, odlučio da u najnoviji model KONA ugraditi litijum-jonsku polimernu bateriju. Time je osetljivost memorije manja, efikasnost punjenja i pražnjenja odlična, a snaga uz sve to izuzetna. U skorije vreme razvijen Battery Thermal Management sistem omogućava veću efikasnost baterije i njen duži životni vek. Voda se hladi preko priključka za klimatizaciju i greje električnim grejačem, pa možete uživati u vožnji u svim vremenskim uslovima.

Električni motor

Električni motor

Izaberite snagu i definišite domet biranjem jedne od dve verzije baterije: verzija od  39.2 kWh postiže maksimalnu brzinu 155 km/h i ima domet od 312 km prema WLTP ciklusu (345 km posle konverzije prema NEDC ciklusu). Verzija od 64 kWh postiže maksimalnu brzinu 167 km/h i omogućava domet od 482 km prema WLTP ciklusu (546 km posle konverzije prema NEDC ciklusu) po jednom punjenju.

Punjenje

Zavisno od vašeg sistema punjenja kod kuće i tipa javne stanica za brzo punjenje, KONA Electric nudi razne mogućnosti i tipove punjenja.

Programiranje punjenja

Status baterije

Status baterije

Potreban je samo pogled. Domet i napunjenost baterije prikazani su jasno, isto kao i vreme potrebno za potpunu popunjenost kada je povezan sa različitim tipovima punjača.

Rezerva vremena za punjenje

Rezerva vremena za punjenje

Nekoliko dodira je sve što vam je potrebno za uštedu novca. Preko funkcije Rezervacija vremena za punjenje na centralnom ekranu, programirajte vreme za početak i kraj punjenja, kako biste maksimalno iskoristili jeftiniju struju, a ujutru zatekli punu bateriju.

Ograničavanje punjenja

Ograničavanje punjenja

Podesite limit za punjenje - na primer 90% - kako bi kontrolisali vreme i troškove punjenja. Na javnim stanicama za punjenje možete potrošiti samo onoliko koliko vam je neophodno, a kasnije dopuniti bateriju kod kuće puneći je jeftinijom strujom dok spavate.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.27MB Cenovnik KONA Electric
PDF dokument | 13.71MB Brošura KONA Electric

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.