Potpuno električni IONIQ 5 osvojio je World Car Awards na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku u sve tri kategorije u kojima je nominovan. Ovaj inovativni crossover prvi je automobil u novoj Hyundai EV eri zasnovan na namenskoj i naprednoj potpuno električnoj E-GMP platformi. IONIQ 5 najavljuje novu eru u Hyundai dizajnu sa ‘Parametric Dinamics’ i luksuznom temom ‘Living Space’. IONIQ 5 je od predstavljanja 2021. osvojio brojna. IONIQ 5 je od predstavljanja 2021. osvojio brojna priznanja, uključujući ono za nemački automobil godine, za automobil godine u Velikoj Britaniji, za automobil godine u izboru Auto Expressa i za Auto Bildov električni automobil godine.

Elektrifikujte svoj svet!

Elektrifikujte svoj svet!

Dizajn eksterijera

Jedinstven dizajn eksterijera modela IONIQ 5 karakterišu jasne i oštre linije koje stvaraju elegantan i sofisticiran izgled.

Dizajn eksterijera

Inovativan i poseban dizajn modela IONIQ 5 pruža jedinstveno iskustvo u kojem možete uživati samo u BEV-u (Električno vozilo na bateriju), a koji sugeriše fundamentalni pomak u pristupu dizajnu.

Njegov prednji kraj je ukrašen nizom svetala inspirisanih pikselima koji obećavaju digitalnu tehnologiju enterijera.

Aero-optimizovani točkovi dodatno naglašavaju dizajnersku temu Parametarskih Piksela i dolaze u super velikom prečniku od 20 inča, najvećim naplatcima koji su ikad postavljeni na Hyundai EV.  

Crossover tip karoserije modela IONIQ 5 ima jedinstvene proporcije i kratko vešanje zbog produženog međuosovinskog razmaka. 4,635 mm dug, 1,890 mm širok i 1,605 mm visok na 3,000 mm međuosovinskog razmaka, IONIQ 5 nudi prostor sličan srednjem CUV-u u D segmentu.

Međuosovinski razmak: 3,000 mm

Dizajn enterijera

Modularna kontrolna tabla modela ima 12-inčni full-touch infotejnment ekran bez čvrstih dugmića i 12-inčnu digitalnu instrument tablu sa  meračima bez „kapuljače“, koja prikazuje informacije u vezi sa EV-om dok vozite, kao što su status baterije i stanice za punjenje u blizini. Pored digitalne instrument table sa meračima je metalni umetak u koji možete smestiti višenamenski držač ležišta. 

Dizajn enterijera

Životni prostor

Prostran i prilagodljiv enterijer je dom daleko od kuće.

Prilagodljiv.

Prilagodljiv.

Prostran.

Pametno dizajniran enterijer zadovoljava vaše životne potrebe iz minuta u minut.

Magnetna kontrolna tabla

Univerzalno ostrvo, inovativna pokretna centralna konzola koja se može pomeriti unazad za 140 mm. 

 

Konzola koja se pomera dozvoljava putnicima da uživaju ne samo u više fleksibilnosti, već i da slobodno ulaze i izlaze iz kabine na bilo koju stranu kad parkirate u uskoj ulici. Putnici u drugom redu sedišta takođe mogu da uživaju u funkcijama centralne konzole, kao što su držači za čaše, bežični punjač pametnih telefona od 15W i USB portovi. Jedinstveno ostrvo zaista redefiniše centralnu konzolu, nudeći veću funkcionalnost od statične kasete za odlaganje.

Namenska BEV arhitektura pruža dugačak međuosovinski razmak i ravne podove što
u poređenju sa srednjim CUV vozilima sa konvencionalnim pogonskim sklopovima  stvara prodoran dizajn.

 

„Zero-Gravity " sedišta

IONIQ 5 je opremljen elektronski podesivim ‘Zero-Gravity’ prednjim sedištima. Sedišta se naginju do optimalnog ugla, pružajući bestežinski osećaj putnicima, pa otuda i naziv ‘Zero-Gravity’ sedišta. Hyundai je smanjio debljinu ovih prednjih sedišta za oko 30 procenata i time je stvoreno više prostora za putnike u drugom redu. To omogućava putnicima da prilagode unutrašnji prostor u skladu sa različitim potrebama i situacijama.

Smanjenje negativnog uticaja na okruženje sa visoko-kvalitetnim ekološkim enterijerom

Jedan od jasnih zahteva je bila potreba za savesnijim ekološkim rešenjima mobilnosti sa manjim uticajem na okruženje. Dizajneri su se pozabavili ovim problemima upotrebom ekoloških materijala iz održivih izvora u IONIQ-u 5.

Sedišta su presvučena ekološki obrađenom kožom, koja je obojena i obrađena ekstraktima biljnog ulja iz semena lana.

Drugi mekani tapacirung u celoj kabini se sastoji od tekstila dobijenog od održivih vlakana, kao što su biokomponente šećerne trske, vuna i poli predivo, kao i materijal istkan od vlakana dobijenih od usitnjenih upotrebljenih PET plastičnih boca.

Površine kao što su kontralna tabla, prekidači, volan i paneli na vratima su presvučeni poliuretanskom bio bojom koja se sastoji od ulja dobijenih iz cvetova repice i kukuruza.

Krov s pogledom

Panoramski krov modela IONIQ 5 pruža enterijer sa većim osećajem za otvorenost,
jer se krov IONIQ-a 5 sastoji od jednog velikog staklenog panela bez ikakvih pomoćnih materijala.

Vehicle to load (V2L)

Kupci mogu slobodno koristiti ili puniti bilo koje električne uređaje,
kao što su električni bicikli, skuteri ili oprema za kampovanje, jer je on kao punjač na točkovima.

V2L funkcija može isporučiti do 3.6 kw električne energije.  
V2L port se nalazi ispod drugog reda može se sedišta i aktivirati kada je vozilo upaljeno.
Drugi V2L port se nalazi na portu za punjenje na spoljnom delu vozila.
Vozači pomoću konvertora mogu puniti snažnu električnu opremu.
Spoljni port obezbeđuje struju čak i kad je vozilo isključeno.

V2L za iskustvo u autu

V2L za iskustvo van auta

Ultra brzo punjenje

Ultra brzo punjenje

Sa 350 kW punjačem, IONIQ 5 se može napuniti od 10 do 80 procenata za samo 18 minuta. Vozači IONIQ-a 5 treba da pune vozilo samo pet minuta da bi postigli 100 km dometa, prema WLTP-u.

IONIQ 5 odnosi titule

IONIQ 5 odnosi titule

Automobil godine, srednji kompanijski automobil, premium električni automobil i nagradu za dizajn
 

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.45MB Cenovnik IONIQ 5
PDF dokument | 11.82MB Brošura IONIQ 5
PDF dokument | 0.11MB Podaci o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO2

Zakažite test vožnju/Zatražite ponudu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.