Potpuni mir u vožnji – Hyundai SmartSense™

Hyundai SmartSense je naš najsavremeniji sistem pomoći vozaču, kreiran tako da vam pruži veći osećaj sigurnosti. Od kočenja, kako bi izbegli sudar, do detektovanja vozila u mrtvom uglu, Kona Hybrid neprestano nadgleda vaše okruženje kako bi vas zaštitila od potencijalnih opasnosti tokom vožnje.

Autonomni sistem kočenja (AEB) sa sistemom za prepoznavanje pešaka i biciklista.

Autonomni sistem kočenja (AEB) sa sistemom za prepoznavanje pešaka i biciklista.

Kao mogućnost kod SE i Premium modela, i kao standard kod Premium SE, u ponudi je AEB sistem, koji koristi prednju kameru i radarske senzore za snimanje saobraćaja. Ukoliko sistem prepozna potencijalni sudar sa vozilom, pešakom ili biciklistom, on će upozoriti vozača, automatski usporiti ili zaustaviti vozilo ako je neophodno.

Sistem za ostanak u traci (LKA)

Sistem za ostanak u traci (LKA)

Standardni Sistem koristi prednju kameru da nadgleda linije na putu. Ukoliko dođe so slučajnog izlaska sa trake, sistem će prvo alarmirati vozača, a zatim, ako je neophodno, upotrebiti  kontra obrtni moment kako bi vratio vozilo unutar linija kolovozne trake.

Upozorenje na mrtvi ugao (BSD)

Upozorenje na mrtvi ugao (BSD)

Kao mogućnost kod SE i Premium modela  sistem obaveštava vozača o vozilima koja su mu ušla u mrtvi ugao i vozilima koja su u prolazu. Vozač je tako informisan o vozilima koja su iza njega ili ga zaobilaze, a mogu se naći u uglu koji nije lako videti preko bočnih ili srednjeg ogledala. Informacija se vozaču prikazuje na bočnom ogledalu.

 Smart Cruise Control (SCC) Tempomat

Smart Cruise Control (SCC) Tempomat

Ovaj sistem, koji se nudi kao opcija, može vožnju pojednostaviti i učiniti bezbednijom. Pri brzinama većim od 80 km/h, Kona Hybrid  koristi prednji radarski senzor kako bi pratila vozila ispred i automatski održava zadatu brzinu, pri tom držeći bezbedno rastojanje do vozila ispred, regulisanjem gasa i kočnice kada je to potrebno.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.42MB Cenovnik KONA Hybrid
PDF dokument | 4.84MB Brošura KONA Hybrid

Zakažite test vožnju/Zatražite ponudu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.