"Nemački automobil godine" 2022.: Hyundai IONIQ 5 pobeđuje u kategoriji "Nova energija"
  • Hyundai-ev IONIQ 5 osvaja “Nemački automobil godine” 2022. u kategoriji “Nova energija” 
  • Ovaj uspeh je omogućio modelu IONIQ 5 mesto u velikom finalu takmičenja “Nemački automobil godine”
  • Hyundai IONIQ 5 je u navedenoj kategoriji pobedio modele BMW iX i Mercedes-Benz EQS

Ofenbah, 27. oktobar 2021. - Nov na tržištu i već pravi pobednik: IONIQ 5 kompanije Hyundai Motor osvojio je nagradu u kategoriji “Nova energija” “Nemački automobil godine” 2022. (GCOTY).Kao pobednik u klasi potpuno električni CUV automatski učestvuje u poslednjoj rundi takmičenja GCOTY. IONIQ 5 se takmiči protiv pobednika u kategorijama “Kompakt”, “Premium”, “Luksuz” i “Performanse”. Pobednik će biti proglašen 25. novembra 2021.

Na dodeli nagrada GCOTY, međunarodno umrežen žiri sastavljen od 20 automobilskih novinara testira i ocenjuje najvažnija nova automobilska izdanja godine u smislu karakteristika proizvoda, relevantnosti i buduće održivosti.

“IONIQ5 je početak nove ere Hyundai brenda, jer ponovo otkriva naše korene reinterpretacijom DNA prvog Hyundai modela Pony, kako bi razvijao naš brend u budućnosti.” Rekao je Luc Donckerwolke. “ To je prvi model dizajniran od unutra ka spolja, što je omogućeno inovativnim ravnim podom koji nudi naša nova namenska električna globalna modularna platforma (Electric Global Modular Platform). Nagrada „Nova energija “ za IONIQ 5 dokazuje da Hyundai proizvodi modele koji brinu o kupcima kroz sve faze njihovog električnog putovanja.”

Celokupan paket modela IONIQ 5 nije bio samo ubedljiv za žiri Nemačkog automobila godine, u kom je pobedio takmičare poput modela BMW iX i Mercedes-Benz EQS, već je istovremeno veoma popularan kod kupaca. U oktobru se očekuje da će model ostvariti najviše registracija u jednom mesecu od lansiranja u Nemačkoj.

IONIQ 5: nova era električne mobilnosti

IONIQ 5 je prvi model Hyundai-evog novog brenda IONIQ posvećenog EV (električnim vozilima). Zasnovan je na Električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) koju je posebno razvio Hyundai Motor Group za električna vozila. E-GMP omogućava modelu IONIQ 5 da ima jedinstvene proporcije na produženom međuosovinskom rastojanju.

Kupci modela IONIQ 5 mogu da izaberu između dve baterije jačine 58 kWh i 72.6 kWh, kao i između pogona na svim točkovima ili pogona na zadnjim točkovima. Zavisno od konfiguracije, Hyundai-ev CUV srednje veličine postiže izlaznu snagu sistema do 225 kW i nudi maksimalni raspon vožnje od 481 kilometar pri jednom punjenju, prema WLTP standardu.

Jedinstveno za segment BEV-a je tehnologija od 800 volti, koja omogućava punjenje obe opcije baterije od 10 do 80 procenata njihovog kapaciteta za 18 minuta na ultra brzim stanicama za punjenje. Pored toga, funkcija Vehicle-to-Load (V2L) modela omogućava da kupci mogu slobodno da koriste ili pune bilo koju električnu opremu, kao što su notebook računari ili e-skuteri.

„IONIQ 5 koji je prošao u finalnu rundu 'Nemačkog automobila godine' nakon što je obezbedio pobedu u kategoriji 'Nova energija' dokazuje da je naš potpuno električni CUV srednje veličine liderna evropskom tržištu automobila," kaže Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe. „IONIQ 5 je suštinski deo naše strategije elektrifikacije. Ovaj uspeh naglašava snagu naše kompanije u razvoju mobilnosti sa nultom emisijom.“

GCOTY nagrada se pridružuje ostalim priznanjima za IONIQ 5

Nagradu u kategoriji “Nova energija” u stopu prati niz drugih priznanja za IONIQ 5 širom Evrope.

U julu, Auto Express je nazvao ovaj model svojim “Automobilom godine”, izjavljujući: “IONIQ 5 ističe stil, kvalitet i stav vozača”. Britanska publikacija je takođe nagradila IONIQ 5 nagradama u kategorijama “Službeni automobil srednje veličine”, “Premium električni automobil” i “Nagrada za dizajn”.

U međuvremenu, IONIQ 5 je imenovan za “Najbolji službeni automobil” i “Najbolji porodični električni automobil” na dodeli nagrada 2022 Carbuyer za najbolji automobil. Pored toga, na dodeli nagrada News UK Motor Awards 2021. godine, IONIQ 5 je osvojio titule “Najbolje dizajniran automobil godine” i “Motorna inovacija godine”.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.