Hyundai i20 N proglašen šampionom Top Gear's Speed Week-a
  • Hyundai i20 N je trijumfovao nad vrhunskim svetskim sportskim automobilima, čime je osvojio titulu šampiona na Top Gear-ovoj nedelji brzine
  • 26 najbržih automobila na svetu učestvovalo je u Nedelji brzine 2021.

  • Oštro rukovanje i svakodnevna upotreba i20 N istakli su se u Top Gear timu​

Offenbach, 13. oktobar 2021.- Hyundai i20 N proglašen je šampionom 2021. nedelje brzine Top Gear-a nakon što je demonstrirao najbolje performanse iz grupe od 26 modela visokih performansi. Nedelja brzine održana je nekoliko dana na testnoj stazi Top Gear-a Dunsfoldu, gde je hot hatch nadmašio svoje konkurente u nizu iscrpnih testova.

Protivnici i20 N u Nedelje brzine 2021. bili su sportski modeli nekih od svetskih brendova koji su najviše orijentisani na performanse. Takmičenje je uključivalo lagane dvosedne sportske automobile, hibridne modele sa 1.000 KS i potpuno električne sportske kupee.

Nakon preliminarnih procena, pet modela koji su smatrani najzabavnijim u vožnji takmičili su se na putevima Nacionalnog parka Exmoor u Velikoj Britaniji. Na kraju, sudije, uključujući stručni urednički tim Top Gear-a, britanskog automobilskog novinara Chrisa Harrisa i The Stig iz Top Gear-a, krunisale su za šampiona i20 N. Iako je hot hatch bio najpovoljniji kandidat na Nedelji brzine 2021, i20 N se i dalje isticao zahvaljujući uzbudljivom rukovanju.

„Svake godine okupljamo kolekciju brzih automobila lansiranih u poslednjih 12 meseci. Nazivamo ga Nedeljom brzine kako bismo učinili pravdu prema velikom, višednevnom itinereru i logističkom minskom polju koje smo sami napravili “, rekao je Jack Rick, urednik časopisa Top Gear. „Nedelja brzine je uvek puna iznenađenja. Ono što nismo očekivali je bio najpristupačniji automobil ovde koji je mogao da napravi skok na terenu i potpuno zasluži pobedu. Ali i20 N ima naklonost, potkrepljenu ogromnim potencijalnom i dinamičnošću koji ga čini istaknutim, ne samo među konkurentima, već i u čitavom spektru Nedelje brzine. ”

i20 N: najmanji, ali moćan N model

Potpuno novi i20 N kombinuje uspeh i20 sa sportskim duhom i zabavom u vožnji Hyundai N. Sa svojim počecima koji sežu od motosporta, najnoviji Hot hatch Hyundai N preuzima inspiraciju i pozajmljuje inženjerske vrednosti sa više relija-kao pobednički reli automobil i20 WRC. Automobil visokih performansi i20 N pruža izuzetno iskustvo u vožnji i na trkalištima i na autoputevima.

Uprkos tome što je to najmanji model N, i20 N inspirisan motosportom aludira na njegov snažan potencijal. Hyundai-ev drugi hečbek isporučuje vodeći u klasi odnos snage i težine od 171 KS po toni za agilnije upravljanje i impresivno iskustvo vožnje. Hečbek sa pet vrata takođe je opremljen najsavremenijom tehnologijom povezivanja i info-zabavne tehnologije i naprednim bezbednosnim funkcijama.

„Baš kao i svi naši modeli Hyundai N, i20 N smo konstruisali kako bismo pružili uzbudljivo iskustvo vožnje na trkačkim stazama, pouzdanost na autoputevima i svakodnevnu upotrebljivost. Bilo je izazovno, ali uspeli smo da stvorimo hečbek visokih performansi po pristupačnoj ceni “, rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe. „i20 N je nadmašio konkurenciju na jednom od najizazovnijih testova performansi u industriji i proglašen je sveukupnim šampionom Top Gear -ove Nedelje brzine. Veoma smo ponosni što vidimo da je Hyundai zaslužio svoje mesto među automobilskim markama najboljih performansi. ”

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.