Hyundai KONA Electric postigla rekord dometom od 1.000 km sa jednim punjenjem baterija!

Dvostruki uspeh za Konu!

Hyundai KONA Electric postigla rekord dometom 1.000 km sa jednim punjenjem baterija, dok istovremeno prodaja beleži 100.000 prodatih vozila ovog modela za samo dve godine.

·  Najveći domet u klasi, mogućnost brzog punjenja, bezbednosne i praktične karakteristike obezbedile su modelu KONA Electric uspeh u prodaji i priznanja u industriji.
·  Hyundai planira da do 2025. postigne prodaju 560 000 jedinica BEV-a, na osnovu globalnog uspeha modela KONA Electric.
·  Testirana su tri vozila na trkačkoj stazi u Lausitzringu, kako bi dokazala moguću autonomiju modela KONA Electric koja duplo nadmašuje zvaničnu.
·  Sva testirana vozila Kona Electric sa lakoćom su premašila domet 1.000 pređenih kilometara.
·  Informacije prikupljene na ovom testu daje dragocene uvide korisne za svakodnevnu upotrebu vozila

18. jul 2020 - Tri vozila električnog modela Hyundai Kona testirana su nedavno na nemačkoj trkačkoj stazi Lausitzring. Ovaj test je dokazao da je svako testirano vozilo u mogućnosti da pređe granicu dometa od 1.000 kilometara sa samo jednim punjenjem baterija.

Zvanična autonomija automobila voženih na stazi Lausitzring je 484 km. Vozači nisu izabrani na neki poseban način, vozila su testirali test vozač magazina Autobild, tehničari iz postprodajne službe Hyundai Motor Deutschland i zaposleni kompanije.

Hyundai Kona Electric, sa elektromotorom snage 150 kW i baterijom kapaciteta 64 kWh, prema standardu merenja WLTP, obezbeđuje autonomiju od 449 kilometara. Ipak, test je dokazao da ovi automobili mogu da pređu daleko veći broj kilometara.

Na vozila su montirani pneumatici Nexen Nfera SU1 dimenzija 215/55 R17 sa niskim otporom kotrljanja, upaljena dnevna LED svetla, posade nisu koristile klimatizaciju, a ostala podešavanja su zavisila od vozača.

Merač potrošnje električne energije pokazao je prosečnu potrošnju od 6.28, 6.25 i 6.24 kWh/100 km, što je daleko ispod predviđenih 14,7 kWh/100 km po metodici WLTP.

Smeniivalo se u vožnji ukupno 36 vozača. Prosečna brzina iznosila je od 29 do 31 km/h. Svaki automobil je prešao preko 1.000 kilometara sa samo jednim kapacitetom baterija. Iako deluje da je ovo prilično spor tempo vožnje, u pitanju je prosek koji se često postiže u gradskom i prigradskom saobraćaju sa ograničenjem brzine do 40km/h.

Prodaja modela KONA Electric, kompanije Hyundai Motor Company premašila je nedavno cifru 100.000 prodatih jedinica, od toga tri četvrtine van Koreje. Kumulativna prodaja KONA Electric dostigla je 103.719 jedinica 30. juna - nešto više od dve godine od predstavljanja modela u martu 2018.

U aprilu 2020. Kona osvaja priznanje TopGear Electric Awards, “najbolji mali porodični automobil, zasnovano na performansama tokom 24-satnog evropskog testa dužine 1.600 km. Iste godine američki News & World Report proglasili su ga najboljim električnim vozilom. WardsAuto je 2019. KONU Electric uvrstio na svoju listu 10 najboljih motora, dok je u 2018. Auto Express ovaj model proglasio “pristupačnim električnim automobilom godine”. Španski magazin ABC proglasio je Konu za najbolji automobil godine.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.