Hyundai Motor beleži uspeh na evropskom tržištu u prva tri kvartala ove godine
  • Hyundai Motor slavi snažan oporavak u prva tri kvartala 2021.godine
  • Kompanija je povećala tržišni udeo za 0,6% u prvih devet meseci ove godine
  • Registracije novih automobila porasle su za 24,2% u istom periodu

19. oktobar 2021. godine - Prema najnovijim podacima Evropske asocijacije proizvođača automobila (ACEA) Hyundai Motor je zabeležio značajan oporavak u Evropi u prvih devet meseci 2021. godine. Tržišni udeo proizvođača automobila porastao je na 4,2%, što je za ukupno 0,6% više nego u EU, EFTA i Velikoj Britaniji u odnosu na 2020. godinu.

U tom periodu kompanija je prodala 383.429 jedinica širom kontinenta. To odgovara povećanju od 24,2% odsto u odnosu na period između januara i septembra 2020. godine.
Pored toga, broj Hyundai automobila proizvedenih u Evropi porastao je na 75% ukupne prodaje kompanije na starom kontinentu. Glavni pokretači prodaje bili su TUCSON, i20 i KONA. Ostali popularni modeli uključuju budućnost proizvodne linije brenda, poput IONIQ 5, koji je premijerno predstavljen u februaru.

"Hyundai je uspeo da prevaziđe izazovan početak godine. Naše upravljanje lancem snabdevanja omogućilo nam je da steknemo snagu tokom poslednjih meseci", kaže Majkl Kol, predsednik i izvršni direktor kompanije Hyundai Motor Europe. "Zahvaljujući našoj progresivnoj liniji električnih vozila koju predvodi IONIQ 5, nadmašujemo tržišni trend. Sa našom širokom flotom koja uključuje BEV, FCEV i hibridne modele, Hyundai nudi čitav spektar elektrificiranih pogonskih sklopova koje nijedan drugi proizvođač ne može da ponudi.

Kvalitativni rast podstiče uspeh Hyundai-a

Još jedan ključni doprinos uspehu Hyundai-a su višestruka lansiranja novih modela poslednjih godina. Kompanija se sada može pohvaliti jednom od najmlađih gama u automobilskoj industriji. Narednih godina Hyundai namerava da se pozicionira kao jedan od tri vodeća proizvođača BEV-a na globalnom nivou.

Sa ovim kontinuiranim ulaganjem u električna vozila i fokusom na kvalitativni rast, kompanija očekuje da zadrži svoju poziciju lidera u budućoj mobilnosti.

O ACEA

Evropska asocijacija proizvođača automobila (ACEA) predstavlja 15 najvećih proizvođača automobila, kombija, kamiona i autobusa u Evropi. ACEA radi sa raznim institucionalnim, nevladinim, istraživačkim i partnerima iz civilnog društva, kao i sa brojnim industrijskim udruženjima sa srodnim interesima.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.