Hyundai Motor osvojio je šest GOOD DESIGN NAGRADA za 2023, a N Vision 74 poneo je i svoju četvrtu svetsku nagradu za dizajn

  • Kompanija Hyundai osvojila je šest GOOD DESIGN NAGRADA 2023. u kategorijama Transport i Interaktivni mediji

  • Nagrade su dobili N Vision 74, IONIQ 6, Grandeur (Azera), Kona, „Seon“ navigacioni kokpit povezanih automobila (ccNC - Connected Car Navigation Cockpit) i „Hyundai Sans UI“, ekskluzivni font aplikacija za mobilnost

  • Ovom pobedom N Vision 74 osvaja „gran slem“ nagrada za dizajn dodavanjem nagrade GOOD DESIGN prethodno osvojenim priznanjima iF, IDEA i Red Dot



SEUL, 19. januar 2024. - Kompanija Hyundai Motor ponovo se istakla konkurentnošću u inovativnom dizajnu osvojivši u SAD šest vrhunskih nagrada na manifestaciji GOOD DESIGN Awards 2023, uključujući četiri u kategoriji Transport i dve u kategoriji Interaktivnih medija. Značajno je da je Hyundaijeva „pokretna laboratorija“ N Vision 74 osvojila „gran slem“ globalnih nagrada za dizajn.

„Osećamo izuzetnu čast jer smo dobili priznanje od GOOD DESIGN Awards za ova značajna vozila i inovacije,” rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsednik i šef Hyundai & Genesis Global Designa. „Ovo priznanje je svedočanstvo izuzetne posvećenosti koju je pokazao naš tim vizionarskih dizajnera, koji su ulili svoju nepokolebljivu strast i posvećenost u ovaj projekat, zajedno sa našim inženjerima saradnicima u R&D centru. Ona naglašava izuzetnu konkurentnost Hyundaijevog dizajnerskog identiteta na globalnom tržištu.”

Nagrade GOOD DESIGN se dodeljuju u saradnji između Čikago Ateneuma (The Chicago Athenaeum) - Muzeja arhitekture i dizajna u Čikagu, Ilinois, i Evropskog centra za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbanističke studije u Evropi. Svake godine za Fortune 500 i vodeće svetske kompanije objavljuju liste nagrađenih radova u različitim kategorijama.

Hyundai Motoru je ukazana čast da ima četiri nagrađena proizvoda u kategoriji Transport, uključujući N Vision 74, IONIQ 6, Grandeur (Azera) i Kona.

Konkretno, „pokretna laboratorija“ N Vision 74 sa vodoničnim hibridom visokih performansi dobijanjem ove nagrade postigla je gran slem, osvojivši sve četiri glavne globalne nagrade za dizajn (iF, IDEA, Red Dot, GOOD DESIGN).

N Vision 74 deo je napora koji Hyundai Motor čini komunicirajući s nasleđem u nastojanju da pronađe viziju budućnosti kroz smeli duh prvog nezavisno razvijenog korejskog prototipa sportskog automobila, „Pony Coupe Concept“, predstavljenog 1974. godine.

IONIQ 6 privukao je pažnju svojim elegantnim eksterijerom i modernim dizajnom enterijera. Sa glatkim aerodinamičnim dizajnom koji minimizuje otpor vetru, ovo potpuno električno vozilo je, kombinujući senzibilitet i efikasnost, postiglo najveći aerodinamički koeficijent (Cd) od 0,21, što je više od svih drugih Hyundai vozila.

Grandeur se istakao svojim naprednim dizajnom koji reinterpretira dizajnersko nasleđe prethodnih modela. Sa futurističkim spoljašnjim stilom i enterijerom koji maksimizuje udobnost i luksuz, on oličava imidž vodeće Hyundai Motor limuzine.

Kona ima imidž orijentisan na budućnost, jedinstven za električna vozila, pritom prihvatajući karakteristične postojeće elemente dizajna. Bešavno horizontalno svetlo koje se proteže spreda, istaknute površine i oštre linije stoje u harmoniji naglašavajući eleganciju.

Hyundai je osvojio i nagrade u kategoriji interaktivnih medija sa '“Seon“, infotainment sistemom navigacionog kokpita povezanih automobila (ccNC) i „Hyundai Sans UI“, fontom ekskluzivnim u aplikacijama za mobilnost.

„Seon“ je nova dizajn tema primenjena na integrisani infotainment sistem sledeće generacije, koji je po prvi put predstavljen u novom Grandeuru. Nju zaokružuje diferencirani grafički dizajn koji koristi linearne elemente, kakvi su prave linije i ovali, elementi koji se mogu videti u svakodnevnom životu, iz koga prenose osećaje bliskosti i udobnosti.

„Hyundai Sans UI“ je prvi Hyundai Motor font ekskluzivan za aplikacije posvećene mobilnosti, primenjen je na infotainment sistem svakog Hyundai modela koji koristi ccNC. On doprinosi poboljšanju kompletnosti infotainment sistema obezbeđujući doslednu čitljivost u bilo kom spoljašnjem okruženju, zahvaljujući harmoniji glatkih krivulja i prefinjenih pravih linija.

„Ovim intuitivnim i atraktivnim dizajnom obezbedili smo našim klijentima prisan i udoban interfejs, kako bismo poboljšali njihovo celokupno iskustvo,” rekao je Haeyoung Kwon, potpredsednik i šef Centra za infotainment razvoj. „Ponosni smo što nudimo ove nagrađivane funkcije koje istinski daju prioritet potrebama i zadovoljstvu naših cenjenih kupaca.”

Nagrada GOOD DESIGN Awards - koja je počela da se dodeljuje 1950. i 2023. godine je ušla u 73. godinu postojanja - najstarija je nagrada za dizajn, priznata u svetu po svojoj autentičnosti i autoritetu. Bira nagrađene radove u svakoj oblasti na osnovu sveobuhvatnih procena za najvišu estetiku u smislu inovativnog dizajna, nove tehnologije, oblik, materijal, konstrukciju, koncept, funkciju, korisnost i energetsku efikasnost, te osetljivost za životnu sredinu. Za više informacija o nagradama GOOD DESIGN, posetite zvaničnu web stranicu: www.good-designavards.com



Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.