Hyundai Motor otkriva ime potpuno novog crossover SUV-a koji će lansirati iduće godine: Hyundai Bayon!
  • Pozicioniran u B segmentu, Bayon će biti početni model u Hyundai SUV gami za Evropu.
  • Novi model će u  EU biti lansiran u prvoj polovini 2021. godine

Svojim dolaskom na evropsko tržište u 2021. godini, Bayon će biti potpuno novi model i važan dodatak trenutnoj Hyundai SUV gami.

„Hyundai se već snažno etablirao na evropskom tržištu SUV-a, u smislu asortimana modela, kao i uspeha u prodaji. Lansiranjem novog, dodatnog modela B segmenta, kao početne tačke naše SUV game, vidimo sjajnu priliku da još bolje pokrijemo potražnju evropskih kupaca i povećamo svoju ponudu u veoma popularnom segmentu.“ Rekao je ovim povodom  Andreas-Christoph Hofmann, Potpredsednik marketinga i proizvoda Hyundai Motor Europe.

Hyundai Bayon će se iduće godine pridružiti modelima Kona, Tucson, NEXO i Santa Fe, postajući najnoviji član Hyundai SUV game u Evropi.

Ime Bayon inspirisano je gradom Bayonne na jugozapadu Francuske. Kako je Hyundai Bayon prvenstveno evropski proizvod, Hyundai je odlučio da ga imenuje po evropskom gradu. Smešten između atlantske obale i planina Pirineji, ovaj francuski grad je odlična lokacija za one koji uživaju u lfestyle aktivnostima poput jedrenja i planinarenja, koje se uklapaju u karakter novog modela.

Tokom poslednjih 20 godina, kompanija je često tražila inspiraciju za imena svojih modela u lokacijama širom sveta da bi generisala neka od najpoznatijih imena među SUV vozilima. Tu spadaju ne samo Tucson i Santa Fe, nazvani po gradovima u državama Arizona i Novi Meksiko, već i Kona - čije ime potiče iz okruga Kona na Velikom ostrvu Havaji. Čak i pionirsko električno vozilo sa gorivim ćelijama NEXO ima geografsku vezu, a ime je preuzeto od Nexø - jednog od najvećih gradova na popularnom danskom ostrvskom odmaralištu Bornholm.

Uskoro će biti otkriveno više detalja novom modelu Hyundai Bayon.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.