Hyundai Motor započinje proizvodnju potpuno novih modela i20 N i i20 N Line

•Počinje proizvodnja potpuno novih modela i20 N i i20 N Line u proizvodnom pogonu u Turskoj

Modeli dizajnirani da pruže sportsko iskustvo vožnje novom modelu i20

Oba modela biće dostupna u Evropi od leta 2021

Offenbach, 10. jun 2021. - Hyundai Motor započeo je proizvodnju novih modela i20 N i i20 N Line u proizvodnom pogonu Hyundai Assan Otomotiv Sanayi u Izmitu u Turskoj. Novi modeli pridružuju se i10, i10 N Line i standarnom modelu, potpuno novom i20. Potpuno novi BAYON takođe će uskoro započeti proizvodnju u istoj fabrici.

Potpuno nova linija i20 N: enterijer inspirisan performansama susreće se sa poboljšanjima spoljnog dizajna

Kombinujući vodeću u klasi povezanost i sigurnost potpuno novog i20 sa sportskom linijom N Line, potpuno novi i20 N Line dizajniran je da pruži dinamično iskustvo još većem broju kupaca. Dinamičnom izgledu automobila doprinose detalji inspirisani moto sportom, glatki zadnji branik, svetla za maglu u obliku trougla i hromirani dvostruki izduvni sistem prigušivača zvuka.

Potpuno nova i20 N Line nudi standardni 1,2-litarski MPi motor sa 84 KS i 1,0-litarski T-GDI motor sa 100 KS ili 120 KS. Dostupan je sa 48-voltnom hibridnom tehnologijom, koja se takođe može kombinovati sa inteligentnim ručnim menjačem (iMT) za još veću efikasnost potrošnje goriva.

Potpuno novi i20 N: vreli hečbek spreman i za stazu.

Potpuno novi i20 N nudi maksimalnu zabavu u vožnji zahvaljujući svom motoru visokih performansi i dinamičnim tehnološkim inovacijama. Moto pod kojim je napravljen je: “ ultimativni borac u savlađivanju krivina “ njegov spoljni dizajn odlikuje se sportskim izgledom inspirisanim moto sportom, uključujući istaknuti prednji odbojnik sa velikim usisnikom vazduha, široku masku hladnjaka koja podseća na start-finish zastavu sa logom N i spojelerom sa trkački crvenom lajsnom

Potpuno novi i20 N pokreće 1,6-litarski GDI motor sa ravnim motorom sa turbopunjačem i šestostepenim ručnim menjačem (6MT). Pruža maksimalnu snagu od 204 KS i maksimalnu brzinu od 230 km / h, prelazeći od 0-100 km / h za samo 6,2 sekunde. Hot hatch je opremljen nizom namenskih funkcionalnosti visokih performansi za sportsko iskustvo vožnje, kontrolu proklizavanja prilikom sportskog polaska, starta i funkciju promene stepena prenosa na više ili na niže u idealnom trenutku. Štaviše, pet različitih načina vožnje optimizuju parametre vožnje za razne uslove. Snažna ubrzanja, sportsko vešanje i odzivno upravljanje doprinose dinamičnom karakteru potpuno novog i20 N.

i20 N Line i i20 N donose sportsko iskustvo u vožnji novog modela i20

Potpuno novi i20 N Line i potpuno novi i20 N dizajnirani su kako bi kupcima omogućili sportskiji doživljaj vožnje. Potpuno novi i20 je najnoviji Hyundai model koji karakteriše dinamična N Line oprema. Sa druge strane, potpuno novi i20 N je trkački automobil osposobljen za trkačke staze inspirisan reli automobilom i20 WRC koji je Hyundai doveo do globalnog uspeha u moto-sportu. 2019. i 2020. godine Hyundai je krunisan za šampiona proizvođača WRC automobila.

Linija i20 N i i20 N biće dostupne u Evropi od leta 2021. godine.

O Hyundai Assan Otomotiv Sanayi

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) je jedna od najstarijih Hyundai-evih fabrika van Koreje i radi od 1997. Sa skoro 2.500 zaposlenih, ima godišnji kapacitet od 230.000 jedinica. Pogon ima četiri glavne proizvodne linije, koje se sastoje od prese, karoserije, boje i sklopa. 2019. godine Hyundai je proslavio dvomilionito vozilo proizvedeno u turskoj fabrici. i20 je jedan od najmasovnije proizedenih modela, sa preko milion proizvodnih jedinica od početka proizvodnje 2010. godine.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.