Hyundai motorsport prelazi na struju!

Hyundai motorsport je počeo da razvija električni trkački automobil, time započevši novu eru za kompaniju u sportskoj oblasti. To će biti prvo električno vozilo, koje je Hyundai motorsport kreirao u svom sedištu u Alzenau, Nemačkoj. Obrisi novog automobila mogu se videti na profilima društvenih mreža Hyundai motorsport - a. Zvanično predstavljanje će biti na International Motor Show (IAA) u Frankfurtu, Nemačkoj 2019. godine.

Takav korak predstavlja nastavak uzlazne putanje, kojom je Hyundai motorsport krenuo još 2012 godine, kada se, sa WRC timom, u šestoj sezoni, našao na svetskom prvenstvu. Kompanija, takođe, ima veoma uspešnu trkačku diviziju klijenata, osnovanu 2015. godine, koja je razvila takmičarske modele: i20 R5, i30 N TZP i Veloster N TCR. Po ugledu na automobilsku industriju Hyundai motorsport, uvodi propise i norme za hibridna i električna trkačka vozila, sa tendencijom da upotpuni maksimalan učinak “ zelene tehnologije “ u svojoj strasti prema motorsport - u.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.