Hyundai osvaja najviša priznanja na dodeli nagrada Top Gear Awards
  • Hyundai i20 N je proglašen za sveukupni Auto godine na godišnjoj dodeli nagrada Top Gear, nadmašivši automobile najpoznatijih svetskih brendova 
  • Kompanija Hyundai Motor je dobila priznanje za Proizvođača godine, a nagrađena je na osnovu sveukupnog spektra mogućnosti automobila iz svog proizvodnog asortimana i raznovrsnih modela u prodaji


Ofenbah, 30. november 2021. - Hyundai Motor je dobio najviše počasti na godišnjoj dodeli nagrada  Top Gear za 2021. godinu, osvojivši titulu Automobila godine sa modelom i20N i proglašen je sveukupnog Proizvođača godine, a priznanje je dobio za vodeće modele brenda.

i20 N je nedavno trijumfovao na testu Top Gear Speed Week da potvrdi priželjkivanu titulu Auto sa najboljim performansama godine u grupi od 26 kandidata tokom serije temeljnih testova. Sudijska komisija, koju je činio stručni urednički tim Top Gear-a, Chris Harris i STIG su krunisali i20 N za sveukupnog pobednika nakon serije iscrpljujućih testova u konkurenciji modela sa sjajnim performansama nekih od najpoznatijih brendova na svetu. Kombinacija uzbudljivog upravljanja i zaokruženih mogućnosti koje pruža model i20N su na kraju osvojili tim.

Thomas Schemera, izvršni potpredsednik, globalni direktor marketinga u Hyundai Motor Company je rekao: “Mi smo zaista počastvovani što smo dobili dve prestižne nagrade od jedne najuticajnije i najbolje automobilske publikacije, posebno u vreme kad je Hyundai-ev globalni brend najjači. Znamo da je Top Gear tim veoma zahtevan i da ima stroge standarde, zato je pobeda na dodeli nagrada za Automobil godine za model i20N zaista dostignuće. Nagrada Proizvođač godine svedoči o pravcu kom je Hyundai posvećen dok se transformišemo u provajdera rešenja za pametnu mobilnost. Svi u Hyundai-u možemo da budemo ponosni na ovo priznanje."

Michael Cole, Predsednik i CEO Hyundai Motor Europe, je rekao: “Top Gear Awards priznaje samo najbolje što industrija ima da ponudi. Dodeljivanje nagrade za Proizvođača godine ističe da naš neumorni rad kao lidera u industriji buduće mobilnosti kroz progresivni duh kompanije nije samo prepoznat od strane naših kupaca, već i od vodećih automobilskih medija. Ali, mi se nećemo ovde zaustaviti. Industrija se ponovo rekonstruiše i mi planiramo da predvodimo ovu promenu.”

Till Wartenberg, Potpredsednik, šef menadžmenta pododeljenja za motosport N brenda u Hyundai Motor Company, je izjavio: “Meni, kao pravom Ntuzijasti je najuzbudljivije da vidim da je naš novi i20 N izabran za šampiona Top Gear Speed Week među 26 najbržih automobila na svetu i da je na kraju stekao pobedničku reputaciju kao Automobil godine. N će nastaviti da radi ono što voli i čini sve da osvoji srca automobilskih entuzijasta širom sveta.”

Za pobedu modela i20 N kao sveukupnog Automobila godine Jack Rix, urednik Top Gear Magazine, je rekao: “Mi smo već znali koliko je i20 N bio brilijantan nakon što je odbacio 25 drugih takmičara kad je na našem nedavnom Speed Week testiranju potvrdio željenu titulu Automobila godine sa najboljim performansama. Ali ne možete osvojiti glavnu nagradu na našoj godišnjoj dodeli nagrada, a da ne dokažete svoj potpuni sjaj. Pošto je zablistao na britanskim trkačkim stazama i B-putevima, odlučili smo da ga bacimo u vatru kako bi dokazao svoju veličinu kroz avanturu preko australijskih divljina. Ono što smo otkrili je da nisko spušteni vreli hatch ostao udoban i potpuno neuzdrman na agresivnim velikim udaljenostima i na washboard površinama. Mali Hyundai-ev hatchback se odlično pokazao tako daleko van svoje zone komfora, da je bilo nemoguće učiniti bilo šta drugo osim da ga proglasimo za sveukupan Automobil godine.”

Pored toga, Top Gear tim je pohvalio veliki talenat svih modela Hyundai asortimana dodelivši kompaniji priznanje za Proizvođača godine. 

Za Hyundai-ev izbor za Proizvođača godine Jack Rix, urednik Top Gear Magazine, je rekao: “Bili smo ovde i ranije. Pre tri godine proglasili smo Hyundai našim Proizvođačem godine. To je bilo zasnovano na tri impresivna proizvoda, istovremeno i nevaljala (i30 N vreli hatch) i dobra (IONIQ Hybrid i KONA Electric). Svi oni ostaju u prodaji, a pridružila im se još raznovrsnija ekipa. Ove godine, tu je širok spektar talenata iz Hyundai-evog asortimana koji nas prodrmao: hatch-evi (i30 N, i20 N), krosoveri (KONA N), automobil sa gorivnim vodonikovim ćelijama (NEXO) i EV koji izgleda i vozi bolje od bilo čega tamo (IONIQ 5)... Hyundai rastura direktno i preko svih granica. Neko vreme već znamo da Korejci dolaze. Ali, oni više ne dolaze. Oni su ovde i rade bolje od bilo kog drugog.”

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.