Prvi ekološki taksi u Somboru. Hyundai Srbija isporučila prvih 12 od ukupno 24 vozila KONA EV somborskom taksi udruženju

  • Kompanija Hyundai Srbija isporučila je taksi udruženju Star Taksi 025 iz Sombora 12 vozila modela KONA EV, od ukupno 24 dogovorenih.

  • KONA EV sa naprednim sistemima i tehnološkim inovacijama prepoznata je kao sigurno i bezbedno vozilo za prevoz klijenata i održavanje usluga na visokom nivou sa nižim troškovima, kako za taksi udruženje tako i za korisnike usluge.



Beograd, 9. februar 2023.

Stalno ulaganje i rast infrastrukture u celoj Srbiji, kao i usavršena tehnologija koja omogućava brže punjenje baterije, manju potrošnju i veći domet, doprinose većem interesovanju za ekološka vozila. Rezultat je i prodaja 24 vozila modela KONA EV somborskom Star Taksi 025 udruženju.

Vozila marke Hyudai KONA EV od sada su sastavni deo voznog parka udruženja Star Taksi 025.

Od ukupno pedeset i sedam vozila, somborski Star Taksi 025 sada ima i dvanest električnih, a za nešto više od mesec dana, stiže i nova isporuka od još dvanest električnih automobila. Na ovaj način somborski taksi ispunjava obećanje dato korisnicima da počinje sa korišćenjem električnih automobila.

Prednost električnih automobila je jeftinije održavanje vozila i potrošnje energije, pa će, kako je najavljeno i cena vožnje ovim električnim automobilima biti niža. 

KONA EV sa autonomijom vožnje od 2129 km do 449 km (sa baterijom 39.2 kWh ili 64kWh), naprednim sistemima i tehnološkim inovacijama prepoznata je kao sigurno i bezbedno vozilo za prevoz klijenata i održavanje usluga na visokom nivou.

Izuzetne električne performanse koje omugućavaju da se baterija od 10% do 120% napuni za samo 47 minuta su samo jedan od mnogih inovacija koje poseduje KONA EV.

Menadžer flotne prodaje u kompanijia Hyundai Srbija, Aleksandar Petrović rekao je da ga ne čude ovi rezultati, jer je cela kompanija uložila velike napore, koji se ogledaju kroz ovu prvu veliku isporuku Star Taksi 025 udruženju u Somboru. Dodao je da električni automobili nisu više budućnost, već uveliko sadašnjost i pravo je zadovoljstvo videti kako 24 KONA EV bezbedno i uz manje troškove prevozi klijente taksi udruženja.

“Želimo da postavimo standard, da pre svega, stranke koje se voze našom kompanijom mogu da primete razliku i prednosti koje ova vozila nude. Pored toga, ovi automobili spadaju u ekološki najprihvatljivije” - rekao je Jovan Despot, direktor udruženja Star Taksi 025. 

Istakao je da su na ideju da svoj vozni park „osveže” električnim automobilima došli posmatrajući taksi udruženja u Evropi koja ovako posluju. U želji da doprinesu zaštiti životne sredine i svojim strankama pruže kvalitet i udobnost, direktori Star Taksi 025, odlučili su da postanu prvi ekološki taksi prevoznici u gradu. 

“Za nekoliko dana, stranke će moći da se voze jefinije kada sednu u ta vozila. Svako će biti u prilici da oseti prednosti ove vrste automobila. Takođe se nadam da ćemo tako uspeti da motivišemo druge da takođe pređu na električna vozila” - zaključio je Jovan Despot.

Hyundai Motor Company globalno sprovodi strategiju da do 2045. godine sva vozila u ponudi budu sa nultom emisijom gasova. Rezultati prodaje kako globalno, tako i lokalno pokazuju da je sve veće interesovanje za električna vozila. Najbolje rezultate prodaje na domaćem tržištu ostvaruju Hyundai modeli IONIQ 5 i KONA EV kojima će se u toku ove godine pridružiti i model IONIQ 6.



Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.