Hyundai Srbija slavi rekordan rast na tržištu Srbije u prvoj polovini 2022. godine
  • Hyundai Srbija je postigla rekordan rast  prodaje u prvoj polovini 2022. u odnosu na isti period prošle godine prema istraživanju Q-biz agencije Cube Team
  • Kompanija je takođe zabeležila značajan rast tržišnog udela u Srbiji u prvoj polovini 2022.godine
  • Hyundai je u istom periodu prvi po prodaji električnih vozila u Srbiji

Beograd, 21. jul 2022. - Uprkos negativnim ekonomskim trendovima i smanjenju industrijske potražnje, Hyundai Srbija slavi veoma dobre prodajne rezultate u Srbiji u prvoj polovini 2022. godine, prema najnovijim podacima agencije Cube.

Hyundai Srbija beleži rekordan rast prodaje na domaćem tržištu. U kategoriji putničkih i LKV vozila prema Q-biz istraživanju agencije Cube Team zabeležen je rast prodaje Hyundai vozila za čak 31,6% u odnosu na prvu polovinu 2021. Takođe, ostvaren je rekordan tržišni udeo u kategoriji putničkih vozila koji iznosi 7,5%, što je 28,9% više nego u prvoj polovini prošle godine. Za ovaj sjajan uspeh zaslužna je velika popularnost nove generacije modela TUCSON čiji je prethodnik čak četiri godine za redom bio na prvom mestu po prodaji u svom segment. Osim toga, Hyundai ima najmlađu gamu na tržištu sa čitavom linijom modela u svim segmentima koja nije starija od 2 godine. Najsavremenija gama vozila, sjajan odnos cene i kvaliteta, inovativna tehnološka rešenja doprinela su ostvarenju ovog sjajnog uspeha.

Hyundai je u Srbiji prema istom izvoru prvi u kategoriji električnih vozila sa tržišnim udelom 25,6% u prvoj polovini 2022 zahvaljujući prvenstveno sjajanoj prodaji modela Svetskog automobila godine, višestruko nagrađivanog modela IONIQ 5. Krajem godine očekujemo početak proizvodnje novog modela IONIQ 6 za koji verujemo da će dodatno ojačati sjajnu poziciju koju Hyundai ima u Srbiji u ovom segment vozila.

O Hyundai Srbiji

Hyundai Srbija d.o.o ovlašćeni je distributer Hyundai automobila za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, sa razgranatom dilerskom mrežom u većim gradovima ovih zemalja.

Hyundai Srbija poseduje prodajne i servisne centre vozila u Beogradu i Novom Sadu kao i mrežu ovlašćenih dilera širom Srbije. Kao deo evropske distributerske mreže, Hyundai Srbija poštuje visoke zahteve koje postavlja Hyundai Motor Europe. Visoki standardi se odnose na kvalitet usluge i veliku pažnju koja se posvećuje kupcima, sa posebnom pažnjom usmerenom na brigu o održavanju i servisiranju vozila. Kvalitet usluge garantuju sertifikati ISO 9001, ISO 10002 kao i znak kvaliteta Zaštićeni potrošač, dodeljen Hyundai Srbiji od strane Republičke unije potrošača Srbije. Od 2018. do 2021. tri godine u nizu, Hyundai je u Srbiji pozicioniran na prvo mesto po prodaji vozila fizičkim licima u Srbiji (izvor Qbiz). Hyundai Srbija prati globalne trendove kompanije u pravcu eko mobilnosti, koji Hyundai svrstavaju medju lidere u ponudi eko vozila. Hyundai gama eko vozila obuhvata čak 9 modela. Pored bogate ponude eko vozila Hyundai Srbija prati infrastrukturne trendove automobilske idustrije. Hyundai Srbija i svaki ovlašćeni diler Hyundai mreže opremljeni su najmodernijim punjačima za električna vozila.

O CUBE Team
CUBE Team je zvanični partner Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i za potrebe naših partnera prikupljamo i analiziramo podatke za prvi put registrovana putnička i laka komercijalna vozila, poluprikolice, teretna vozila i autobuse. Sada, sva fizička i pravna lica mogu imati u uvid u analizu na mesečnom nivou. Analize se baziraju na zvaničnim i proverenim podacima MUP-a Republike Srbije. Rađene su po međunarodno prihvaćenim standardima.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.