Hyundai STARIA MPV dobila nagradu "Najbolji od najboljih"
  • STARIA, Hyundaijev MPV model, osvaja titulu „Najbolji od najboljih“ na takmičenju Red Dot: Dizajn proizvoda 2022.
  • Od lansiranja, STARIA je pružila potpuno novo iskustvo i ponudu vrednosti globalnim kupcima kroz svoj dizajn i inovacije bez presedana

SEOUL, 29. mart 2022. - Kompanija Hyundai Motor objavila je danas da je njeno višenamensko vozilo STARIA (MPV) osvojilo priznanje „Najbolji od najboljih“ na takmičenju Red Dot: Dizajn proizvoda 2022. Nagrada „Najbolji od najboljih“ dodeljena je za revolucionarni dizajn i najviša je titula na ovom takmičenju. STARIA je ponela to priznanje u kategoriji automobila i motocikala, dodatno jačajući Hyundaievu globalnu konkurentnost u dizajnu proizvoda.

„STARIA je Hyundaijev novi model u MPV segmentu vozila, napravljen sa dubinskim (inside-out) dizajnerskim pristupom, koji je izvesno otvorio novu eru mobilnosti za sve“, rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsednik, šef Hyundai Global Design centra. „Naš dizajnerski tim uložio je strast u ovaj proizvod, blisko sarađujući sa našim vrhunskim modelarima i inženjerima kako bi ostvarili san.“

STARIA se može pohvaliti upadljivo futurističkim i misterioznim eksterijerom koji podseća na spejs šatl. Jedan potez ide spreda ka pozadi i podseća na zakrivljenu liniju svetlosti koja obasjava Zemljin horizont pri izlasku Sunca kada se posmatra iz svemira.

Unutrašnjost inspirisana brodom za krstarenje pruža luksuzan izgled i jedinstvenu atmosferu koja se fokusira na udobnost vozača i putnika. Spuštene linije i panoramski bočni prozori poboljšavaju ukupnu vidljivost i stvaraju osećaj otvorenosti. Ovaj osećaj prostranosti, inspirisan tradicionalnom korejskom ‘hanok’ arhitekturom, omogućava putnicima da se osećaju kao da su spoljašnji prizori produžetak unutrašnjosti vozila.

Od svog lansiranja prošle godine, STARIA je osvojila nekoliko priznanja za izvrsnost u dizajnu i inovativnost proizvoda. STARIA je osvojila i nagradu GOOD DESIGN za 2021. u kategoriji prevoznih sredstava a nagrađena je i u anketi čitalaca „Najbolji automobili 2022.“ koju je organizovao nemački Auto Motor und Sport  magazin .

Nagrada „Red Dot Award“, čiji domaćin je Design Zentrum Nordrhein Westfalen u Nemačkoj, jedno je od najvećih svetskih takmičenja u dizajnu. Nagrada se dodeljuje u tri različite kategorije: Dizajn proizvoda, Brend i komunikacioni dizajn, te Koncept dizajna, kako bi se što bolje vrednovala raznolikost dizajnerskih rešenja. Nagrada Red Dot: Dizajn proizvoda ima za cilj da otkrije proizvode koji su na najbolji način spremni za tržište u tekućoj godini, proizvode koji su estetski privlačni, funkcionalni, pametni ili inovativni. Za više informacija o Red Dotu, posetite https://www.red-dot.org/

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.