IONIQ 5 je ušao u uži izbor za prestižnu nagradu Evropski automobil godine!

IONIQ 5 je ušao u uži izbor za prestižnu nagradu Evropski automobil godine (COTY) 2022. Potpuno električni CUV srednje veličine kompanije Hyundai Motor je jedan od sedam nominovanih u trci za osvajanje nagrade. Finalni krug glasanja biće održan krajem februara, a pobednički automobil biće proglašen u ponedeljak, 28. februara u Ženevi.

IONIQ 5 je izabran među 39 modela nominovanih za COTY 2022 i takmičiće se protiv šest drugih vozila za ukupnu pobedu. Ova nominacija završava uspešnu prvu godinu Hyundai-jeve nove linije IONIQ brenda. IONIQ 5 je nedavno proglašen za Nemački automobil godine 2022, samo pola godine nakon lansiranja.

„Ova poslednja nominacija za nagradu, za prestižnu međunarodnu nagradu kao što je COTY, dodatno naglašava da je IONIQ 5 izuzetno i inovativno električno vozilo koje se ističe među konkurencijom“, kaže Majkl Kol, predsednik i izvršni direktor kompanije Hyundai Motor Europe. „IONIQ 5 predvodi Hyundai-evu strategiju elektrifikacije i unapređuje našu viziju mobilnosti sa nultom emisijom štetnih gasova kako bi kupcima pružili još veći izbor.“

IONIQ 5 je izgrađen na električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP), platformi Hyundai Motor Group posvećenoj BEV. Kupci mogu da biraju između dve opcije paketa baterija - 58 kWh ili 72,6 kWh - i pogona na sve točkove ili na zadnje točkove. Verzija sa pogonom na zadnje točkove i 72,6 kWh ima maksimalan domet vožnje od 481 kilometar sa jednim punjenjem, prema WLTP.

IONIQ 5 pruža moćne performanse i ultra-brzo punjenje. Zahvaljujući tehnologiji punjenja od 800 W, obe opcije paketa baterija mogu se napuniti od 10 do 80 procenata za samo 18 minuta na stanicama za brzo punjenje. Kupci mogu da koriste tehnologiju Vehicle to Load (V2L) za napajanje i punjenje bilo kog elektronskog uređaja tokom vožnje ili parkiranja, kao što su laptopovi ili e-skuteri.

O automobilu godine 2022

Auto godine (COTI) je jedna od najpoželjnijih nagrada u automobilskoj industriji. Ocenjuje ga žiri sastavljen od 61 člana koji čine automobilski novinari iz 23 zemlje širom Evrope. Njegov cilj je da proglasi najistaknutiji novi automobil koji je pušten u prodaju u okviru 12 meseci pre datuma titule.

IONIQ 5 je nedavno proglašen za Nemački automobil godine 2022, samo pola godine nakon lansiranja.

Takođe, IONIQ 5 je ušao i u uži izbor za prestižnu nagradu Evropski automobil godine (COTY) 2022. Potpuno električni CUV srednje veličine kompanije Hyundai Motor je jedan od sedam nominovanih u trci za osvajanje nagrade.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.