Prvo teaser predstavljanje modela IONIQ 5

 

  • Veliki pomak u pristupu dizajniranja BEV
  • IONIQ 5 nudi potpuno novo iskustvo putem naprednih tehnoloških rešenja
  • Nova serija video snimaka najavljuje IONIQ 5 tehnologiju Vehicle-to-Load (V2L) napajanje energijom i ultra brzo punjenje
  • Svetska premijera modela najavljena je za februar 2021

13. januar 2021. - Hyundai Motor Company, koji  je već najavio da će u narednih nekoliko godina predstaviti više novih električnih modela pod nazivom IONIQ,  predstavio je danas prvu najavu dugo očekivanog CUV modela srednje veličine IONIQ 5, prvog BEV modela brenda IONIQ. IONIQ 5 će biti prvo vozilo povezano sa Hyundai Motor Group Electric-Global Modular Platform (E-GMP), inovativnim sistemom napravljenim isključivo za električna vozila na bateriju sledeće generacije koja će pokrenuti novu eru ekološke mobilnosti. Karakterističan i inovativan dizajn IONIQ 5 pruža jedinstveno iskustvo u kojem se može uživati samo u namenskim BEV vozilima, što sugeriše fundamentalni pomak u dizajnerskom pristupu.

Elementi dizajna sa potpisom IONIQ 5 uključuju „parametričke piksele“, najmanju jedinicu digitalne slike, kao i njegov ekološki pravac Color Material Finish (CMF) koji pokazuje vanvremensku vrednost dizajna brenda IONIQ. IONIQ 5 je ukrašen svetlima inspirisanim pikselima koja sugerišu unutrašnju digitalnu tehnologiju. IONIQ 5 je ujedno i prvo Hyundai-evo vozilo koje ima prednju haubu koja se proteže celom širinom prednjeg dela automobila, smanjujući na taj način praznine na panelima i stvarajući visokotehnološki izgled.

Aero-optimizovani točkovi prečnika 20 inča naglašavaju dizajn „parametričkih piksela“ najvećim naplatcima ikad postavljenim na neki Hyundai EV. Oni kompletiraju savršene proporcije modela IONIQ . IONIQ 5 predstavlja potpuno novo iskustvo kroz inovativan EV dizajn koja uspostavilja novi DNK Hyundai dizajna. Počev od modela IONIQ 5, IONIQ podbrend će redefinisati odnos između ljudi i automobila, uspostavljajući novi standard na osnovu kojeg će se dalje meriti sva BEV dizajnerska iskustva. SangYup Lee, viši potpredsednik i šef Hyundai Global Design Centra Hyundai Motor je takođe najavio četiri videa kako bi podstakao znatiželju prema novom modelu, od kojih svaki predstavlja gledaocima kratak pregled osnovne tehnologije IONIQ 5. Počevši od ovih video zapisa, Hyundai Motor planira u narednim objavama  još zanimljiviji sadržaj koji ističe unapređeni life style koji očekuje nove kupce modela IONIQ 5. IONIQ 5 će biti lansiran putem virtuelne svetske premijere u februaru 2021. Svi zainteresovani se mogu informisati o detaljima koji će kostantno biti dopunjavani na stranici www.hiundai.com/eu/ioniq5.html.

Sajt će svake nedelje rasti kako se slagalica bude dopunjavala novim informacijama u vezi potpuno novog modela IONIQ 5. Klijenti koji se budu registrovali počev od svetske premijere, biće među prvima koji će moći da voze potpuno novi IONIQ 5, a očekuju ih i posebne pogodnosti.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.