Sport Auto Award: treća uzastopna pobeda za i30 N
  • i30 N sa paketom performansi je po treći put proglašen za najbolji kompaktni sportski automobil do 40.000 EUR u kategoriji uvoznih automobila

  • Hyundai N strategija je potvrđena izborom čitalaca časopisa Sport Auto

  • i30 N nudi tri pogonske opcije i dva nivoa opreme 

Ofenbah, 04. novembar 2021. - Hyundai i30 N sa paketom performansi je dobio nagradu Sport Auto Award treći put zaredom. Isto kao 2019. i 2020. godine, vreli hatchback je još jednom nadmašio svoje direktne konkurente: sa 33,4 procenata glasova u “Kategoriji B: Proizvodni automobili kompaktne klase do 40.000 EUR - uvoz”, i30 N sa paketom performansi je osvojio prvo mesto.

Trgovački časopis Sport Auto je predstavio dugogodišnju nagradu Sport Auto Award po 29. put ove godine. Nagrada za izbor potrošača uživa sve veću popularnost. Čitaoci časopisa Sport Auto mogu da izaberu svoje omiljene automobile iz selekcije 234 modela u 18 klasa i deset kategorija podešavanja. Ukupno je u glasanju učestvovalo 15.522 ljubitelja sportskih automobila, što je skoro 20 procenata više nego prošle godine.

“i30 N sa paketom performansi je pobedio svoje konkurente i dobio željenu nagradu Sport Auto Award treći put zaredom,” rekao je Andreas-Christoph Hofmann, potpredsednik marketinga i proizvoda u Hyundai Motor Europe. “Ovo dostignuće pokazuje da naš vreli hatchback nastavlja da pruža našim kupcima i čitaocima časopisa Sport Auto uzbudljivo iskustvo u vožnji. To pokazuje da je naša strategija proširenja našeg Hyundai N portfolija, pored našeg asortimana alternativnih pogonskih sklopova, na dobrom putu.”

i30 N sa paketom performansi održava uspeh svog prethodnika

Inženjeri u kompaniji Hyundai su podigli impresivan paket performansi, dinamike vožnje, dizajna i cene na sledeći nivo sa i30 N sa paketom performansi. Sada je poboljšana verzija višestruko nagrađivanog vrelog hatchbacka, koji je prvi put lansiran 2017. godine,još jednom dobila odobrenje od čitalaca časopisa Sport Auto.

Sadašnja generacija modela i30 N sa paketom performansi ima LED dnevna svetla u obliku slova V, naplatci od kovane lake legure od 19 inča i veliki krovni spojler. 2-litarski turbo benzinski motor proizvodi 280 KS (206kW) i pruža 392 Nm obrtnog momenta. Hatchback visokih performansi može da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 5,9 sekundi, dostižući svoju maksimalnu brzinu  od 250 km/h.

Pored 6-stepenog ručnog menjača, i30 N sa paketom performansi je takođe dostupan sa 8-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom (N DCT) koji dozvoljava vozaču da još brže menja brzine. Kupci mogu da biraju da li će koristiti automatski menjač ili  će iskoristiti prednost sekvencijalnog menjača na volanu za ručnu promenu brzine.

Više detalja o Sport Auto Award moći ćete da pronađete u izdanju časopisa Sport Auto za decembar 2021. godine, a koji će biti objavljen 5. novembra.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.