Hyundai najavio tri svetske premijere za ovogodišnji Sajam Automobila u Parizu

HYUNDAI PREDSTAVIO NOVITETE U PARIZU

Hyundai je pripremio nekoliko noviteta za ovogodišnji sajam automobila u Parizu: najnoviji model I30 u verziji sa troje vrata koji je strategijski fokusiran na evropsko tržište, sportsku reli verziju  modela  i20, kao i model ix35 sa pogonom na tečne ćelije vodonika. Ove novine  su samo još jedan u nizu dokaza predanosti  Hyundai brenda u svojim namerama  da evropskom tržištu ponudi visok nivo kvaliteta i inovacije u auto industriji.

Model i30 druge generacije sa troje vrata upotpunjuje Hyundaijevu ponudu vozila  u C segmentu i namenjen još širem krugu ljudi zahvaljujući svom potpuno novom i još dinamičnijem izgledu. Dizajniran i konstruisan  u Hyundaijevom razvojno-tehničkom centru u Nemačkoj, ovaj novajlija je prvi model kompanije sa troje vrata iz C segment i usredsredjen je na tržište Evrope. Dizajn je potpuno nov i  uočljiv iz svih uglova, uključujući nov izgled prednjih i zadnjih svetala za maglu, nove maske hladnjaka, oštrih zakrivljenih bočnih linija kao i dodatni sportski izgled zadnjeg dela vozila. Ovaj model sa troje vrata zadržao je sve atribute visokog nivoa kvaliteta i ugrađene opreme, a pri tome se nisu zanemarili moćni agregati sa smanjenom emisijom štetnih gasova, kao i kod svih prethodnika u porodici nove generacije modela i30.     

Hyundaijeva sportska verzija modela i20 namenjena auto trkama, u prvi plan stavlja dinamičnost brenda i kvalitetan pedigre na polju performansi. Kao što je to bio slučaj i sa model Accent, prethodnim predstavnikom kompanije  u WRC ligi (Svetski Šampionat u reliju),  ovaj model automobila ispunjava  sve stroge  kriterijume  u pogledu  neophodne opreme propisane od strane FIA asocijacije kako bi mogao postati jedan od takmičara u WRC ligi. Ovim modelom Hyundai  je gromoglasno najavio svoj povratak u sportski automobilizam.

Naglašavajući  predanost i posvećenost kompanije u očuvanju životne sredine i bezbedne  budućnosti, Hyundai je na ovogodišnjem sajmu predstavio  i model ix 35 sa pogonom na tečne ćelije vodonika koje je  spreman za serijsku proizvodnju.

Ova savremena  tehnologija se zasniva na metodi pretvaranju vodonika u električnu energiju koja se koristi  za pokretanje motora, pri čemu  nema nikakvih štetnih ostataka niti  zagadjenja jer  je jedino što ostaje je čista voda tj.para. Pomenuti ix35 primerak se odlikuje redizajniranim  spoljašnjim izgledom i unapredjenim tehničkim karakteristikama uključujući 24 kW litijum-polimersku bateriju i spremište kapaciteta od 100 kW. Za samo par minuta rezervoar se može napuniti vodonikom, a ubrzanje od 0-100 km/h se postiže za 12.5 sekundi, maksimalna brzina je 160 km/h i sa jednim rezervoarom goriva može se preći razdaljina od 588 km. Hyundai planira da otpočne sa serijskom proizvodnjom modela sa pogonom na tečne ćelije vodonika u decembru ova godine, a prve isporuke se očekuju već početkom 2013. godine. 

Potpredsednik kompanije i  izvršni direktor kompanije za poslovanje u Evropi, Allan Rushforth, je izjavio: ,, Sajam automobila u Parizu predstavlja jedan od najbitnijih dogadjaja u auto industriji koji se održava u Evropi, upravo iz tih razloga smo i odabrali ovaj dogadjaj za tri svetske premijere, izuzetno važnih modela za Hyundai. Svaki od ovih modela predstavlja sastavni deo Hyundai brenda, a svi zajedno predstavljaju našu predanost tržištu Evrope i njenom stanovništvu, kako danas, tako i u budućnosti.’’

“i30 nove generacije sa troje vrata je novajlija u evropskoj porodici modela i 30.

Što se tiče sportske reli verzije modela i20, sa njim smo se uhvatili u koštac sa svim izazovima najmodernije tehnologije koji se mogu naći pred jednim proizvođačem automobila, omogućujući nam savršenstvo u konstruisanju, kao i čvrstu osnovu za razvoj u budućnosti. Na kraju, model ix35 sa pogonom na tečne ćelije vodonika, predstavlja jasnu viziju kompanije za čistom i sigurnom budućnošću, koja se odlikuje agregatima sa 0% emisije štetnih gasova.‘’

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.