Proizvedeno milionito vozilo u Češkoj fabrici

- Novi i30 je milionito vozilo proizvedeno u nagrađenoj fabrici
- Više od 10.000 radnih mesta je povezano sa proizvodnjom u ovoj fabrici
- Iznos porudžbina koje Hyundai na godišnjem nivou plasira prema svojim evropskim dobavljačima je oko 1,3 milijarde €

16. maja 2013. i30 poslednje generacije postalo je milionito vozilo koje je sišlo sa proizvodne trake Hyundaijeve nagrađivane fabrike koja se nalazi u gradu Nošovice u Češkoj Republici. Proizvodnja u ovoj fabrici je pokrenuta 3. novembra 2008. godine proizvodnjom modela i30 prethodne generacije, čineći ga prvim modelom koji je proizveden u ovom postrojenju.

Hyundai je u ovo proizvodno postrojenje uložio 1,2 milijarde €. Kako je potražnja za Hyundai vozilima rasla, treća smena rada u postrojenju je uvedena 2011. godine, dajući za rezultat proizvodni kapacitet od 300.000 vozila na godišnjem nivou, koliko je i bilo proizvedeno u toku 2012. godine.

Hyundai Motor Manufacturing Czech ostvaruje godišnji obrt u iznosu od 3,2 milijarde €, takođe isplaćuje doprinose i plate zaposlenima u iznosu od oko 47 milliona € na godišnjem nivou. Oko 3.500 ljudi je direktno angažovano na poslovima u proizvodnji, a oko 7.000 njih obavlja poslove indirektno povezane sa proizvodnjom fabrike, angažovanjem kod dobavljača. Ova fabrika u velikom procentu učestvuje u ostvarivanju prometa nabavke rezervnih delova i opreme koji Hyundai ostvaruje na godišnjem nivou prema svojim evropskim dobavljačima i to u iznosu od 1,3 milijarde €.

Allan Rushforth, potpredsednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe je izjavio: “Od 2008. godine, svoje snage i naše poslovanje usmeravamo ka cilju da postanemo pravi evropski brend. Naše proizvodno postrojenje u Češkoj predstavlja stub našeg uspeha u Evropi, jer upravo ta fabrika svakog minuta proizvede po jedan automobil. To su prvenstveno automobili poput novog modela ix35 i modela i30 poslednje generacije koji su nam omogućili rekordan rast i zavidan udeo na tržištu Evrope koji je u 2012. godini bio 3,5 %.”

Proizvodnja u HMMC-u je išla uzlaznom linijom, što je u mnogome doprinelo da Češka Republika osigura svoju poziciju drugog po redu svetskog proizvođača automobila po glavi stanovnika. Ovo je jedina fabrika kojoj je uručeno visoko državno priznanje za kvalitet, što samo potvrđuje činjenicu koliko su usko povezani dobavljači sa fabrikom, kako bi u svakom trenutku bili zadovoljeni najviši kriterijumi kvaliteta. Tri najveća dobavljača se nalaze u samom krugu fabrike, što je doprinelo smanjivanju troškova trasnporta za 200 kamiona svakog dana, dok se ostalih 15 velikih dobavljača takođe nalaze na teritoriji Češke Republike, čineći tako oko 65% udela u vrednosti nabavke rezervnih delova za model i30 poslednje generacije.

Fabrika u gradu Nošovice, proizvodi Hyundai ix20 MPV, novi ix35 kompaktni SUV model, kao i model i30 poslednje generacije. Uz činjenicu da su ova vozila proizvedena u Evropi, takođe treba napomenuti da su svi ovi modeli dizajnirani i razvijeni za tržište Evrope u Hyundai tehničkom centru za Evropu u Raselheimu, u Nemačkoj.

Hyundai Motor Europe

Kompanija dizajnira, konstruiše i proizvodi automobile u Evropi, isključivo namenjene tržištu i kupcima Evrope. Tokom 2012. godine na tržištu Evrope Hyundai je prodao 444.000 vozila, ostvarujući tako rast svog tržišnog udela koji je iznosio 3,5%. Skoro 95% automobila koje Hyundai prodaje na ovom tržištu su dizajnirani, konstruisani i testirani u Evropi, a 70% ovih vozila je proizvedeno u fabrici u Češkoj Republici i u Turskoj, uključujući i model i30 najnovije generacije, koji se nalazi u užem izboru za nagradu “Najbolji automobil 2013. godine”, a koji je do sada dobio 14 nagrada na Evropskom tržištu. Hyundai vozila se prodaju na tržištima u preko 28 zemalja sveta putem dilerske mreže koja broji 2.500 zastupnika.

Hyundai je jedini proizvođač koji na tržištu Evrope nudi jedinstven trostruki paket garancije, koji se sastoji od petogodišnje garancije bez ograničenja pređene kilometraže, besplatne pomoći na putu i besplatnih godišnjih pregleda vozila za vreme trajanja garantnog roka.

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.