Hyundai proglašen za vrhunski brend prema J.D. Power istraživanju za 2018.

• Hyundai osvojio drugu najvišu poziciju u kategoriji non premium brendova
• Poboljšana pozicija na ukupno treće mesto prema prijavama primedbi od strane vlasnika vozila, što predstavlja za 14 manje na 100 vozila, nego u 2017. godini
• Hyundai Tucson je najviše rangiran mali SUV prema istraživanju kvaliteta
• Hyundai Santa Fe je na drugom mestu u segmentu SUV vozila srednje veličine
• Hyundai fabrika u Ulsanu osvojila bronzanu nagradu za kvalitet fabrike


Kvalitet novih vozila Hyundai brenda je među najboljim u industriji, budući da je kompanija rangirana kao druga među non premium brendovima prema istraživanju J.D. Power, američkoj inicijelnoj studiji kvaliteta (IQS) u 2018. godini. Hyundai je bio jedan od brendova sa najvećim napretkom, beležeći pomak od trećeg na šesto mesto sa smanjenjem broja primedbi za 14 na 100 vozila.

Po segmentima, Hyundai Tucson je bio najviši rangirani mali SUV i četvrti najbolji model u ukupnom poretku, dok je Santa Fe zauzeo drugo mesto u segmentu SUV vozila srednje veličine. Fabrika Hyundai vozila u Ulsanu, koja proizvodi Tucson, dobila je bronzanu nagradu za kvalitet linije za sklapanje vozila za regiju Azije i Pacifika.

"Kupci Hyundai branda mogu biti sigurni da su odabrali novo vozilo koje je rangirano kao jedno od najboljih po kvalitetu u celoj automobilskoj industriji", rekao je Omar Rivera, direktor kompanije Quality and Service Engineering, Hyundai Motor America , "J D. Power's IQS predstavlja merilo kvaliteta novih vozila, a naš rang u 2018. godini rezultat je napora celokupne kompanije koja se bavi proizvodnjom najkvalitetnijih vozila i edukacijom korisnika o korišćenju najnovijih tehnoloških rešenja njihovih vozila. "

Visoka rangiranost u J.D. Power IQS, odnosi se i na treće mesto u J.D. Power verziji pouzdanosti vozila (VDS) u 2018. godini. Rezultati Hyundai brenda u obe ove studije pokazuju vođstvo u kvalitetu.

Takođe, Tucson je u navedenoj studiji rangiran kao najbolji u svojoj klasi.

J.D. Power meri početni kvalitet prema broju primedbi vlasnika na 100 vozila (PP100) tokom prvih 90 dana vlasništva, pri čemu manji skor odgovara većem kvalitetu. Hyundai je imao 74 PP100, nadmašujući prosek industrije od 93 PP100.

Američki IQS 2018. temelji se na odgovorima 75.712 kupaca i korisnika novih modela iz 2018. godine, koji su ispitani nakon 90 dana vlasništva. Istraživanje se temelji na ispitivanju u kojem je moguće osvojiti maksimalno 233 boda u osam kategorija vozila namenjenih pružanju informacija proizvođačima kako bi se olakšala identifikacija problema i unapredio proizvod. Studija je sprovedena od februara do maja 2018. Za više informacija o IQS-u 2018., posetite http://www.jdpower.com/resource/us-initial-quality-study-iqs

Najnovije

Povratak na listu

www.hyundai.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.